Že leta 2019 odpotoval v Afganistan

Kaj je partner Iris Mulej počel v Ukrajini?

Eva Jandl
2. 4. 2022, 19.45
Deli članek:

Lepa Iris Mulej je zdaj povedala, kaj se je dogajalo pretekle dni, da se ni nič oglasila. Njen partner Admir Barčić, s katerim ima dva otroka, je namreč znova odpotoval na vojno območje, ona pa je zanj trepetala doma.

Facebook
Admir je desetletje delal v Kabulu in tudi na ostalih vojnih območjih, zdaj je bil v Ukrajini.

Iris Mulej, lepotica, ki je leta 2002 postala mis Universe in štiri leta zatem še mis Slovenije, že nekaj let živi v Budvi v Črni gori s svojim partnerjem, Slovencem Admirjem Barčićem, ter njunima dvema otroka, hčerko Isabello in mlajšim sinom Arronom. Postala je pomembna spletna vplivnica, a se kar nekaj časa ni oglasila na družbenih omrežjih. In zdaj je razkrila, zakaj. Njen Admir je že v preteklosti potoval na vojna območja v Afganistanu, Libiji, Sudanu in tudi v Evropi. Desetletje je delal v Afganistanu na področju varnosti in vodil eno največjih vojaško-civilnih baz v Kabulu. Tudi zdaj, ko se je začela vojna v Ukrajini, pa je odpotoval na vojno območje, je razkrila Iris Mulej.

»Mnogi me sprašujejo, zakaj je Admir v Ukrajini, ali sem za Ukrajino ali Rusijo? Skratka, jaz sem za mir in nič drugega, vojna v Donbasu pa traja že osem let, samo da prej ni bil zanimivo, ker mediji o tem niso pisali. Zdaj imajo vsi naenkrat ukrajinske zastave v 'profilkah' na družbenih omrežjih,« je dejala in povedala, da je Admir ponovno odšel na reševalno akcijo, kot leta 2019 ob terorističnem napadu na vojaško bazo v Kabulu, ki jo je vodil. Takrat je nosečo Iris pustil doma. Lani avgusta je znova odšel v Afganistan, ko je padel Kabul. Od tam se je trudil evakuirati čim več družin, stanje je komentiral tudi za slovensko televizijo. »Admir je imel v Ukrajini spet nekaj reševalnih akcij, kot jih je imel pred kratkim v Afganistanu. Jaz sem seveda proti, da gre tja, ampak on pravi, da se počuti krivega za vsako družino in vsakega otroka, ki ga ne uspe rešiti,« je dejala Iris.

»Ko se pogovarjava in se vmes začne zračni napad ... jaz pa do naslednjega dne ne vem, kaj je z njim. Tega nikomur ne privoščim,« je opisala pretekle tedne, ko je trepetala za svojega partnerja Admirja.

Zdaj je na varnem

»Tega, da je moj Admir v Ukrajini, nisem omenjala, ker mi res ni bilo do pogovorov o tem z nikomer, dokler je on tam. Zdaj je na poti domov, je že v Sloveniji in na varnem,« je še povedala lepotica, ki je pošteno trepetala za življenje svojega partnerja. Iris drugače pravi, da ga razume in podpira ter da je ponosna, da je že tolikokrat postavil na kocko svoje življenje, da bi lahko branil tiste, ki se sami ne morejo.

osebni arhiv
Pretekle dni je bila Iris zelo zaskrbljena, saj ni vedela, ali je z njenim partnerjem vse v redu.