Vikenda skoraj nikoli ne preživim doma

Kdaj se bo priljubljena voditeljica vrnila na televizijske ekrane?

Eva Jandl
21. 3. 2022, 05.58
Deli članek:

Med sopihanjem v hrib je Lea Mederal v svoji oddaji iz naših estradnikov izvlekla že marsikaj sočnega. Ker je njen sinko zdaj star že 17 mesecev, nas je zanimalo, ali se bo vrnila na televizijske ekrane in kje se zdaj potepa? Kje so po njenih izkušnjah najlepši kraji za izlet z malčki? Spomnila pa se je tudi najbolj zabavnih anekdot s snemanj.

Osebni arhiv
Pravi, da pogreša raziskovanje novih lokacij in dvatisočake.

Pred malo več kot letom dni ste postali mama. Kakšni so zdaj vaši izleti? Kam naj gredo družine z majhnimi otroki na izlet?

Zdaj hodim na dosti manj zahtevne izlete kot v času pred nosečnostjo. Za dvatisočake ni časa oziroma jih je praktično nemogoče osvojiti skupaj s 17-mesečnim malčkom. Smo se pa skupaj že odpravili na Šmarno goro, Rašico, Jošt nad Kranjem. Ampak to izgleda tako, da je Julijan v nahrbtniku, oči ga nosi, jaz pa sopiham zraven z vso drugo opremo. Po navadi gremo na bolj ravninske izlete. Gremo recimo z vozičkom okoli jezera, ob reki ali kaj podobnega. Definitivno bi vsem mladim družinam priporočala sprehod okoli blejskega jezera, Gradiškega jezera, jezera Črnava, Šobec, Šmartinskega jezera, obisk Kostanjevice na Krki in še bi lahko naštevala.

Kako se je začela zgodba vašega vloga in nato še televizijske oddaje? Tudi sicer stalno hodite naokoli, hribolazite in raziskujete nove kraje?

Že od zgodnjih študenskih let sem z veseljem opravljala delo novinarke na terenu, občudovala pa delo snemalcev, ki so za novinarske prispevke snemali pogovor in pokrivne kadre. Spomnim se, da sem vedno govorila, da če bi bila moški, bi bila zagotovo po poklicu snemalec. A televizijske kamere so bile včasih res težke, tako da bi jih kot ženska težko držala. Nato pa se je pojavil nov trend: vloganje, pri katerem se posameznik snema z mini kamero in sam ustvari celotno vlogersko vsebino. Zadeva se mi je zdela zanimiva, zato sem se tudi jaz preizkusila v tem novem trendu. Sprva sem se snemala s telefonom,  v družbi prijateljev, ko smo se povzpeli na kakšen zanimiv hrib. Pozneje pa sem dobila idejo, da bi v vlogu gostila vsakič drugo osebo, s katero bi predstavila neko zanimivo izletniško točko. In tako je nastala oddaja Potep z Leo. Koncept se je zdel zanimiv programskemu direktorju. Oddajo sem razširila na 25 minut in kupila kakovostno kamero za snemanje. Na izlete tudi sicer zelo rada hodim, ne samo takrat, ko je nujno, da se posname oddaja.  V bistvu skoraj nikoli vikenda ne preživimo doma.

Zaradi porodniškega dopusta ste bili odsotni. Se boste vrnili na televizijske zaslone in raziskovali domovino z znanimi Slovenci in Slovenkami?

Zelo se veselim vnovičnega snemanja oddaje Potep z Leo, ki se na televizijo vrača drugo soboto v aprilu, zvečer, nato pa bo za vse zamudnike na voljo še na mojem družbenem omrežju. Res sem oddajo že noro pogrešala, sploh raziskovanje še neznanih lokacij. Še vedno bo koncept oddaje tak, da bom v vsaki oddaji predstavila neko izletniško točko, ki jo bom raziskala v družbi znanega Slovenca. Skupaj bova sopihala na hrib, vreden obiska, ki bo včasih višji, drugič nižji, odvisno od zmogljivosti pljuč gosta. (smeh)

Mogoče veste, koliko znanih ste že peljali na potep?

Do zdaj sem v oddaji gostila več kot 100 gostov. Upajmo, da se bo številka še podvojila.

Katera je vaša najljubša anekdota s potepanja z znanimi, ki vas vedno znova nasmeji?

Anekdot je res veliko. Enkrat sem se z Miho iz skupine Čuki izgubila na poti iz Uršlje gore, saj je bila pot zelo zasnežena in sva zgrešila pot. Vsa premražena sva naletela na lokalnega gozdarja, ki se naju je usmilil in odpeljal v dolino. Z Nino Pušlar sem recimo eno uro iskala v travi ključe od avta, ki so mi padli iz žepa. Z Manco Špik sva bredli po blatu, da bi prišli do jezera itd.