Praznuje abrahama

Sendi je na višku slave odšla z odrov

M. V.
14. 3. 2022, 20.20
Deli članek:

Sendi je bila v devetdesetih letih prejšnjega stoletja strašansko priljubljena seksi izvajalka plesne tehno-pop glasbe, potem pa se je pred dvajsetimi leti, na vrhuncu slave, nenadoma umaknila iz javnosti. Kaj sveža abrahamovka počne danes?

m24.si
Sendi je prav danes dopolnila petdeset let. Čestitamo!

V devetdesetih, dobi tehno glasbe in plesnih klubov, je bila eno najbolj priljubljenih imen na glasbeni sceni pevka Sendi (oziroma Sandra Zupanc), ki je nanizala cel kup hitov, med njimi Nemirna kri, Upanje in Objemi me.

Sendi je prepevala že od otroških let, najprej pri radijskem zboru RTV Slovenija, nato pri različnih skupinah in kot spremljevalna pevka. Za svoj uspeh se lahko najprej zahvali pokojnemu Brendiju, ki ji je odprl vrata glasbene industrije, nato pa Danijelu Popoviću, s katerim je ustvarila svoj hit album Nemirna kri. Ta jo je dokončno zacementiral v slovenski plesni glasbi in ji prinesel neverjetno priljubljenost ter nastope po vseh domačih klubih. Ker je zraven spadal tudi določen stil oblačenja, seveda zelo drzen in minimalističen, se jo je oprijel tudi sloves seks bombe, ki ga je še spodbujala z energičnostjo, golimi fotografijami in šokantnimi priznanji – na primer, da si je povečala oprsje, o čemer se takrat nikakor ni govorilo na glas.

arhiv uredništva
V devetdesetih je bila noro priljubljena.

A potem je nenadoma na višku slave prekinila kariero in se odločila dokončati študij glasbe (menda se je za to odločila zaradi očetovega nestrinjanja z njeno javno podobo in ob njegovem vprašanju, ali bo pri šestdesetih še vedno skakala po odru v minikrilu).

Danes se Sandra Klemm – zdaj je namreč poročena s saksofonistom Adamom Klemmom, s katerim imata tri otroke, 15-letno Ano, 13-letno Nino in 10-letnega Matijo – posveča predvsem družini in poučevanju jazz petja na glasbeni šoli Zavoda sv. Stanislava in v lastnem glasbenem studiu, poleg tega pogosto nastopa z različnimi skupinami, na primer Sopranos ter Pepel in kri. Glasba je in bo vedno del njenega življenja.