Poslovila se je Ladotova mama

Za vedno se je poslovil od ljube mame Barbare

Nejc Simšič
23. 2. 2022, 21.10
Deli članek:

Na začetku tedna je na dan prišla žalostna novica, da je po bitki z zahrbtno boleznijo življenje izgubila Barbara Bizovičar, mama priljubljenega voditelja in igralca Lada Bizovičarja.

Mediaspeed
Lado Bizovičar žaluje za svojo zlato mamo Barbaro.

Lado Bizovičar se je zavil v žalovanje, saj je po dolgotrajni bolezni, zaradi katere se je iz Gane vrnila v Slovenijo, izgubil svojo zlato mamo.  
Za Barbaro Bizovičar se je življenje spremenilo leta 2003, ko je prvič obiskala Gano in se vanjo zaljubila, zato se je leto kasneje tja preselila. Pripeljala jo je hči, ki si je tam pozneje ustvarila družino. Kos zemlje, na katerem je zrasla Barbarina vas, ji je pomagal kupiti sin Lado, in sicer za novoletno darilo.

M24/Marko Vavpotič
Voditelj je bil zelo navezan na mamo in Gano, ki je bila, kot je povedal, njegovo pribežališče.

»Izbrala sem eno parcelo, ko me je ravno klical Lado in me vprašal, kaj želim za novo leto. In sem odgovorila: 'Veš, kaj, letos mi ne kupi parfuma, ampak parcelo v Gani.' Mislil je, da se šalim, potem pa me je vprašal, kam naj mi pošlje denar in koliko potrebujem,« je pred leti priznala Barbara, ki se je po tistem le redko vračala v Slovenijo, o njeni vasi in življenju v Gani pa so posneli tudi dokumentarni film, ki ga je producirial Lado. 

M24
Le redko je prišla v Slovenijo, saj je v Gani vodila svojo vas in tam živela polno življenje.

Močno navezan na mamo in Gano

Ni skrivnost, da je Lado Bizovičar oboževal svojo zlato mamo, zato se je velikokrat odpravil v Gano, ki je postala njegovo pribežališče. Lado je pred nekaj leti za revijo Jana takole dejal o mami in Gani: »Hja, naredil sem največjo napako, ko sem pred desetimi leti mami kupil kos plaže v Gani. Bolj za šalo kot zares. Zaradi tega sem jo 'izgubil', saj zdaj živi tam in v Slovenijo pride le na obisk. Gana je na neki način tudi moje pribežališče, če bi se mi v življenju zalomilo. Preprosto bi šel tja, stopil za šank, začel mešati koktajle, nihče me ne bi poznal in, no, živel bi naprej,« je povedal Lado. Ladu, družini in prijateljem ob tej priložnosti izrekamo iskreno sožalje ob izgubi Barbare.

Facebook
Po dolgoletni bolezni se je poslovila Barbara Bizovičar.