Obletnica zaroke na silvestrovo

Ima Boštjan Romih pred novim izzivom tremo?

Eva Jandl
31. 12. 2021, 18.43
Deli članek:

Zagotovo je Boštjan Romih eden bolj znanih televizijskih obrazov in radijskih glasov. Po novem se bo zbujal ob zgodnejših urah, saj bo že v ponedeljek, prvi delovni dan v letu 2022, vodil oddajo Dobro jutro na nacionalni televiziji. Ima pred novim izzivom tremo, kje bo silvestroval in ali praznuje obletnico zaroke, ki se je romantično zgodila prav na prehodu starega v novo leto?Ima

Mateja Jordovič Potočnik / Revija Zarja Jana
Boštjan Romih

Leto boste začeli z novim izzivom, saj se januarja vrnete v jutranji program. Imate kaj treme pred rdečo lučko, ker bo program potekal v živo? Pa zgodnje vstajanje – koliko prej boste morali iz postelje?

Zgodnjega vstajanja se prav veselim, saj sem že nič kolikokrat ugotovil, koliko dobre energije si lahko pokloniš, če dan začneš pred drugimi. Oddajo Dobro jutro bom s sovoditeljico Ljubico Mlinar vodil ob ponedeljkih. Torej enkrat na teden pa res ne bo problem vstati, ob približno petih. Rdeča lučka je nekaj, kar nam televizijcem in radijcem zleze pod kožo. Ko gre v živo, nam kri bolj veselo steče po žilah, misel se zdrami, pozornost je takoj višja. Gotovo pa me bodri tudi dejstvo, da oddajo ustvarja izkušena in usklajena ekipa, ki ima potek jutranjega programa v malem prstu.

Že štiri leta vas gledamo v oddaji Ambienti. Praznovali ste 150. oddajo in za gledalce pripravili božično presenečenje, saj ste se vrnili v objekt, ki je gledalce najbolj navdušil – hišo v nekdanjem seniku. Je tudi vas ta hiša, objekt najbolj očaral?

Ta hiša je bila v Ambientih predstavljena, malo preden sem prevzel vodenje. Je izjemen projekt, odziv nanj pa lepo kaže, kako imamo slovensko stavbarsko tradicijo v krvi, kako blizu nam je les kot gradbeni material in spremljevalec notranjega bivanja. Poleg tega očitno vsi hrepenimo po naravi – idilično okolje hiše na Vrhah je tudi dodalo svoje. Zdaj sem pri Ambientih bil že tolikokrat navdušen, da ne morem nikogar več dati na prvo mesto. (smeh)

Adrian Pregelj
Ljubica Mlinar in Boštjan Romih.

Kje boste silvestrovali, boste doma? Imate kakšno tradicijo za silvestrovo? Nekateri skočijo v novo leto, nekateri gredo na pohod ...

Predvsem me je izučilo, da manj ko načrtujemo, bolje izpade. Posebnih scenarijev za silvestrovo raje ne delamo. Verjetno se bomo poklicali z nekaj prijatelji, ugotovili, kaj ima kdo v hladilniku, in nato se bomo zbrali pri nas doma. Če bo po večerji veliko slabe vesti, se bomo pred polnočjo odpravili še na kak pohod z lučkami. Če bo pa na koncu nekaj čisto tretjega, me tudi ne bo presenetilo. (smeh)

Sicer pa je za vas in vašo ženo silvestrovo posebno, saj sta se takrat zaročila. Praznujete obletnico, kako?

Ojoj, hvala, da ste me spomnili! (smeh) Ne, junija praznujeva obletnico poroke, na silvestrovo pa bolj silvestrujeva. Ampak – morda ste mi dali idejo.