KAJ JE 'IN' IN KAJ NE

Vili Resnik: "Pred 30 leti sem bil tako popularen, da je bilo v nekem trenutku preprosto preveč"

E.J.
10. 5. 2020, 20.00
Deli članek:

Priljubljeni Vili Resnik je predstavil novo pesem, ki sledi njegovemu glasbenemu preporodu. Povedal nam je še, čigave pohvale mu pomenijo največ in zakaj se ne obnaša zvezdniško.

osebni arhiv
Za 30 let kariere ima eno željo: stopiti na oder Cankarjevega doma.

Glasbenik Vili Resnik (56) čas epidemije preživlja s svojo družino, 13 let mlajšo ženo Tamaro in otrokoma. Veliko kolesari in seveda ustvarja novo glasbo. Že z zadnjima dvema pesmima Moj objem in Diham zate je pokazal modernejši zvok, a kot nam je povedal, so to še vedno pesmi v slogu Vilija Resnika, le z bolj modernimi zvoki. Zdaj je predstavil novo pesem z naslovom Še zdaj ne vem, zakaj, ki je bila sicer napisana še pred karanteno. »Čeprav bi raje v drugačnih okoliščinah in z več energije objavil tole pesem, pa naj bo želja in upanje v boljši in lepši jutri, kjer bomo lahko spet skupaj uživali v življenju.« Vili praznuje že tri desetletja na odrih in pravi, da se nikakor ne namerava ustaviti. »Seveda nameravam ustvarjati še naprej. Za mano je 30 let glasbene kariere in seveda delam naprej. Ljudem je treba pokazati, da si živ, da delaš naprej.«

NAJ POVEDO LJUDJE!

Pevec je prepoznaven po svojem značilnem vokalu, a pravi, da sam sebe zelo težko posluša. »Ko sem začel samostojno kariero – ko sem odšel iz skupine Pop Design – sem natančno vedel, kaj narediti. Danes pa je toliko glasbe v trendu in včasih na vprašanje, kaj menim o določenih izvajalcih, kar odgovorim, da sem prestar, da nimam več občutka. Težko je govoriti, kaj je in kaj ni dobro ... Vedno rečem: saj bodo ljudje povedali. In to je tisto. Ko te 'nevtralni' ljudje ustavijo in rečejo: 'Vili, imaš novo pesem, po 30 letih!'« je opisal, katere pohvale mu pomenijo največ. Vili pravi, da mu še doma njegova dekleta rečejo, naj se obnaša bolj zvezdniško. »A jaz ji rečem: 'Ne morem, to nisem jaz.' Čeprav si včasih želim, da bi imel bolj zvezdniški odnos. Berem različne zgodbe o mladih, kako zvezdniški so ... V glasbi sem dosegel vse, kar se je dalo doseči, in blazno me moti, da imajo zdaj vsi nekakšne zvezdniške pogoje, kako mora biti kaj urejeno.« Spominja se tudi vrhunca svoje popularnosti, ko je moral zaradi tega oditi. »Pred 30 leti sem bil tako popularen, da je bilo v nekem trenutku preprosto preveč. Sploh nisem mogel več hoditi po ulici, zato sem leta 1999 dobesedno pobegnil za en mesec na Kubo, da sem se malo umiril,« se Vili spominja časov največje slave.