KRALJEVI DVOR

Meghan v nevarnosti, osebna stražarka takoj ukrepala

Sonči Nered Čebašek
25. 10. 2018, 20.27
Deli članek:

Sprejem britanskega kraljevega para v glavnem mestu Fidžija, kjer se nekaj dni mudita v sklopu svoje šestnajstdnevne turneje, je potekal povsem drugače, kot je bilo načrtovano.

Profimedia
Meghan z osebno stražarko in varnostniki.

Na glavni tržnici v središču Suve, kjer naj bi se Meghan sestala z ženskami, ki delujejo pod okriljem Združenih narodov, se je namreč zbrala nepregledna množica ljudi, ki so si priljubljeno plemkinjo želeli videti v živo, se je dotakniti in morda celo posneti selfi z njo.

Okoliščine so bile sicer podobne ob vseh njenih pojavljanjih v javnosti pred dnevi v Avstraliji, a tokrat so zadeve ušle izpod nazora.

Šepetanje

Meghan je, obkrožena z množico in celo z nasmehom na ustnicah, nekaj tiho zašepetala svoji stražarki, ki se ji je takoj pomračil obraz. Glasno je dala navodila preostalim varnostnikom, naj Meghan takoj pospremijo s trga, kar so tudi takoj učinkovito storili – potrebovali so le osem minut, da je bila vojvodinja varno v svojem  avtu z voznikom in varnostnico.

Profimedia
Meghan v množici.

Odpeljali so jo v hotel, kjer se ji je kmalu zatem pridružil mož, princ Harry, ki pa svojega obiska na drugem koncu prestolnice ni prekinil, kar je dober znak. Če bi bilo kaj močno narobe, bi mu seveda takoj sporočili in bi bil kaj hitro ob svoji ženi.

Ugibanja

Zaskrbljenost, kaj je bilo ob obisku Suve narobe, pa seveda sproža razna ugibanja. Britanski predstavnik za javnost je sicer že uro po neljubem dogodku podal izjavo, da je bila množica ljudi na trgu veliko številčnejša, kot so pričakovali, in so zato nosečo vojvodinjo preventivno odpeljali na varno, saj bi lahko prišlo do prepiranja, ki bi onemogočilo primerno varovanje in zaščito.

Obstaja pa tudi drugačna razlaga, ki je prav tako logična: ozračje na Fidžiju je vroče in nabito z vlago, tako da je morebitna slabost noseče vojvodinje in njena prošnja, da jo odpeljejo, zelo verjetna.