KRALJEVI DVOR

Ne Kate ne Meghan, princ Philip je najljubši

N.S.
30. 8. 2018, 21.15
Deli članek:

Britanci so doživeli šok, ko so na dan prišle informacije, kdo od članov kraljeve družine je najbolj priljubljen med uslužbenci v Kensingtonski palači.

Revija Zvezde
Kraljica in princ Philip

Priljubljeni igralec Matt Smith, zvezdnik megapriljubljene serije The Crown, je v nedavnem intervjuju razkril nekaj sočnih podrobnosti in skrivnosti iz Kensingtonske palače, kjer bivajo kraljica in drugi člani kraljeve družine.

Matt, ki v seriji igra princa Philipa, je povedal, da je za potrebe serije govoril z osebjem, ki dela v palači, in so mu zaupali, kdo od članov britanske kraljeve družine jim je najljubši. In tako kot je izbira uslužbencev šokirala njega, je zdaj presenečeno tudi britansko ljudstvo. Medtem ko so princa William in Harry ter njuni soprogi Kate in Meghan najpopularnejši med ljudstvom, je med osebjem, ki dela in živi v kraljevi palači, najbolj priljubljen soprog kraljice Elizabete, princ Philip. »Med raziskovanjem za vlogo v seriji mi je uspelo izvedeti res veliko. Med drugim tudi to, da prav princ Philip uživa največ ugleda med uslužbenci na dvoru. S komerkoli boste govorili, vam bo povedal, da najbolj obožujejo Philipa, ker je zabaven, pameten in ljubezniv človek,« je dejal 35-letni igralec.

Nagajivi princ

Smith je javnosti še razkril, da sta razlog za prinčevo priljubljenost prav njegovi »nagajivost in razigranost«; osebju se je s tem prikupil in o njem pravijo, da je res človek na mestu. »Menda je na trenutke celo preveč nagajive volje, a prav zato ga imajo radi in o njem vsi govorijo samo v presežnikih,« je dodal igralec, ki je vesel, da je vloga princa Philipa v seriji pripadla prav njemu, saj je tako lahko za nekaj trenutkov stopil v čevlje najbolj priljubljene osebe na dvoru.