Gostovanje

Kralj opere pri nas slavil 77. rojstni dan

B.P./Novice Svet24
23. 1. 2018, 19.20
Deli članek:

Minuli vikend je bil za Ljubljano in Slovenijo nekaj posebnega, saj je pri nas prvič gostoval slavni operni pevec Placido Domingo, ki mu rečejo tudi kralj opere.

Mediaspeed
Slavni tenorist je za rojstni dan doživel številna presenečenja, ki so ga navdušila, predvsem tista kulinarična.

Slavnostni večer je bil nekaj posebnega tudi za Plácida Dominga, saj se je ljubljanski koncert zgodil na predvečer njegovega rojstnega dne.

Svetovno znani tenorist je tako dočakal 77 let le nekaj minut po tem, ko je stopil z odra ljubljanskih Stožic, zato so mu kar vsi skupaj tudi zapeli. Plácido Domingo, ki je velik ljubitelj kulinarike, se je na povabilo slovenskega podjetnika Kristjana Podgornika po koncertu udeležil tudi rojstnodnevne večerje v znani restavraciji, kjer je ob dobrotah lastnika in kuharja Boštjana Trstenjaka nazdravil ob svojem 77. rojstnem dnevu.

Mediaspeed
S kraljem opere je zapela tudi Sabina Cvilak, ki ga pozna že leta.

Plácido Domingo o večerji: "Lepo presenečenje! Večerja in torta sta bili božanski. Popolno rojstnodnevno presenečenje."

TORTA PRESENEČENJA

Za presenečenje, namenjeno kralju opere, je ta večer poskrbela tudi masterchefovka Jelena Vadnjal; slavljencu je za to priložnost spekla eno od svojih slavnih tort. »Strank nikoli ne delim na bolj ali manj pomembne, res pa je, da torte za Plácida Dominga ne delam vsak dan, zato je ta torta nedvomno češnja na torti moje dosedanje kariere. V čast si štejem, da so mu organizatorji prav mojo torto podarili takoj po koncertu. In kolikor mi je znano, je bil maestro več kot zadovoljen,« je ponosno povedala Jelena. 

J.V.
Tekmovalka druge sezone oddaje MasterChef Slovenija Jelena Vadnjal ga je presenetila s torto.

POP TV
Tekmovalka druge sezone oddaje MasterChef Slovenija Jelena Vadnjal ga je presenetila s torto.

Mediaspeed
Plácido Domingo se je z veseljem odzval povabilu na rojstnodnevno večerjo podjetnika Kristjana Podgornika.