Gaja Filač

Zvezdnica Štorije igralstva ne bo nikoli obžalovala

tp
8. 10. 2017, 15.15
Deli članek:

Igralko lahko trenutno spremljamo tako na velikem platnu kot na malih ekranih. V kinodvoranah v vlogi srednješolke Metke v filmu Košarkar naj bo, na televiziji pa v seriji Ena žlahtna štorija, v kateri igra Živo, pomočnico vinoteke Štorija v Ljubljani.

Profimedia
Gaja Filač

Za Gajo je igra življenje. Čeprav je šele na začetku svoje igralske poti, je študentka prvega letnika akademije za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani prepričana, da kljub vsem morebitnim tegobam, ki bi jo doletele v tem poklicu, odločitve za igralstvo nikoli ne bo obžalovala.

osebni arhiv
Gaja Filač

Zanimajo jo tako film in gledališče kot televizija. »Vsaka zvrst ima svoj čar in vsaka me po svoje zanima. Zdaj pa me najbolj prevzema film,« je razkrila igralka, ki smo jo do zdaj na velikih platnih lahko videli v celovečercih Rdeča raketa in Košarkar naj bo ter kratkem filmu Dva Ena.

V gimnazijskih letih je Gaja intenzivno trenirala ples. S plesno skupino so bili tudi svetovni prvaki v street danceu. Nekaj časa se je prav tako ukvarjala s petjem, zdaj pa se predvsem posveča igri.

Trenutno se posveča snemanju serije Ena žlahtna štorija, ekipi te se je pridružila v šesti sezoni. Vlogo je dobila na avdiciji in pozitivno jo je presenetilo, kako jo je ekipa sprejela. »Še nikoli nisem delala s tako srčnimi in pridnimi ljudmi, kot so v ekipi Štorije. Vsi se trudijo, da bi se novinci čim bolje počutili med njimi. Čeprav sodelujemo šele en mesec, so zame postali ena velika družinica,« nam je razkrila igralka, ki sicer prej ni bila ravno oboževalka serije, a si je pred avdicijo ogledala nekaj epizod, da je si je ustvarila mnenje o seriji na splošno.

V Štoriji Gaja igra Živo, pomočnico vinoteke Štorija v Ljubljani. Na vino se, tako kot Živa, ne spozna preveč, a rada občasno popije kozarec rdečega. Sicer ni preveč izbirčna.

Mediaspeed
Čeprav imata Gaja in Saša različnega očeta, imata veliko skupnega in sta obe igralki.

Da ostaja v formi, redno telovadi, s prehrano pa se ne obremenjuje. »Obožujem naravo, sprehode in tek po gozdu. Na snemanje se vedno odpravim s kolesom. Kadar imam čas, opravim tudi kakšen trening za moč ali vadim jogo. Pri hrani se ne omejujem, imam tudi srečo, da že tako obožujem sadje in solate. Jem tudi pico in sladice, a treba je imeti pravo mero,« pravi igralka.

V prostem času si zelo rada ogleda kak dober film, in kot rečeno, uživa v dobri kulinariki. Da si nahrani dušo, obišče gledališče ali kakšno zabavo z dobro glasbo, kjer lahko zapleše. V poletnih večerih se najraje poda na streho svojega bloka v Ljubljani, kjer s prijatelji do jutranjih ur klepetajo, filozofirajo, jedo dobro hrano in pijejo vino.

M24/Marko Vavpotič
Ana Maria Mitić, Gaja Filač in Matjaž Javšnik

Zdaj ko se je začelo študijsko leto, se namerava Gaja čim bolj posvetiti študiju. Želi si namreč, da bi se njeno prvo leto študija na akademiji lepo izšlo. Predvsem pa, da bi bila tudi v prihodnje uspešna v tem, kar rada dela, obkrožena s srčnimi ljudmi in srečna.