Spominska maša

FOTO: Zvezdniki so se poklonili slavnima igralkama

K.A.
6. 1. 2017, 12.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Hollywoodski igralki Carrie Fisher in Debbie Reynolds sta se za vedno poslovili ob koncu lanskega leta. Na spominski maši v Los Angelesu pa so se jima poklonili številni zvezdniki.

Profimedia
Meg Ryan

V Los Angelesu so se spominske maše udeležili številni hollywoodski igralci, med njimi tudi Gwyneth Paltrow, Meryl Streep in Meg Ryan. Filmski svet je počastil spomin na legendarni igralki, na mamo in hčerko, ki sta v Hollywoodu pustili globok pečat.

Zvezda filma Pojmo v dežju in drugih hollywoodskih uspešnic iz sredine prejšnjega stoletja Debbie Reynolds, je umrla le dan po tem, ko je v 60. letu starosti umrla njena hči, zvezda filmske serije Vojna zvezd Carrie Fisher. Med hollywoodske zvezde se je zavihtela zahvaljujoč vlogi uporniške bojevnice, princese Leie v originalni trilogiji Vojne zvezd. Tudi v filmu iz leta 2015 Vojna zvezd: Sila se prebuja v režiji J. J. Abramsa, je igrala princeso Leio.

STA
Debbie Reynolds in Carrie Fisher
Debbie Reynolds je bila leta 1973 nominirana za gledališko nagrado tony za vlogo v broadwayski predstavi Irene, v kateri je nastopila tudi njena hči. Že leta 1957 pa je naslovna pesem iz filma Tammy and the bachelor zasedala prva mesta na ameriških glasbenih lestvicah. V prejšnjem stoletju je imela odmevne vloge v filmih kot so The Gazebo, v katerem je nastopila skupaj z Glennom Fordom, The Rat Race skupaj s Tonyjem Curtisom in The Pleasure of His Company s Fredom Astairom. Svoj glas je leta 1973 posodila za risanko Charlotte's Web.