Zvezdnik serije Usodno vino

Klemen Janežič bo v novo leto vstopil kot grof

Teja Pelko
21. 12. 2016, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Igralec si želi to praznično obdobje čim več časa preživeti z družino. Za božič mu bo to tudi uspelo, silvestrovo pa bo preživel delovno.

Peter Uhan
V novo leto bo igralec vstopil v Drami, kjer bo v predstavi Ana Karenina upodobil grofa Alekseja Vronskega.

Darila pa je Klemen že dobil. Pri Janežičevih je namreč že od nekdaj glavni dobri mož Miklavž.

»Moram reči, da si kdaj ne znam postaviti omejitev, zelo rad namreč obdarujem. Še dva nečaka imam, tako da imam res težave s količino igrač,« nam je povedal Klemen. Čeprav je pri njih glavni Miklavž, darila prinaša tudi Božiček. Za božič se med sabo izžrebajo, nato pa izbranca obdarujejo v skladu s postavljeno denarno mejo. Božično večerjo pripravljajo Klemnovi starši. »Večerja je vedno nekaj ekstravagantnega. Vedno je več hodov. Potem pa gremo na nočni pohod z baklami in kuhanim vinom; navsezadnje smo le Dolenjci. Najbolj pomembno je sicer, da se vsi zberemo, da si tisti čas vzamemo za nas, da damo telefone stran. Potem pa, karkoli se zgodi ...« nam je dejal igralec. 

Marko Vavpotič / M24.si
Klemen z očetom in mamo.

Že tretjič bo silvestroval na odru

V novo leto bo Klemen vstopil v Drami s predstavo Ana Karenina. »V novo leto vstopamo s tragedijo v upanju na boljše leto,« nam je v smehu dejal igralec, za katerega bo to že tretja predstava za novo leto. »Tudi če bi bil prost za novo leto, te zabave nikoli niso tisto, kar iščemo, to pa ti da neki zanimivi nastavek, tako da moram reči, da se predstave že kar veselim. Novoletne predstave so nekaj posebnega, zato ker se malo prej začnejo, gostje dobijo tudi kaj za popiti. Tudi mi nekako drugače vstopamo vanjo, po odigrani predstavi pa si s kolegi in obiskovalci zaželimo lepo novo leto,« nam je še razkril igralec.