Michael Buble

Kanadčan bo vodil britanske nagrade

mv
12. 10. 2016, 13.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Glasbenik Michael Buble bo, verjeli ali ne, naslednje leto prevzel vodenje podelitve priznanih britanskih glasbenih nagrad brit.

Profimedia
Buble obožuje svoje britansko občinstvo.

Michael Buble je počaščen, da so mu zaupali vodenje podelitve znanih glasbenih nagrad.

»Zelo sem počaščen, da so me povabili k sodelovanju pri nagradah brit, res gre za privilegij,« je svoja občutja za britanski BBC povzel kanadski zvezdnik in dodal: »Čeprav nisem odrasel kot Britanec, sem se vedno zavedal nagrad brit in njihovega pomena v svetu. Kot oboževalec glasbe se zelo veselim februarja in praznovanja zgodb o uspehih v izjemnem glasbenem letu.« Tudi prvi mož nagrad in predsednik podjetja Sony Music Jason Iley ni skrival navdušenja nad novim gostiteljem: »Je izjemno nadarjen in karizmatičen glasbenik svetovnega kova, ki je v Veliki Britaniji zelo priljubljen.« Zadnjih nekaj let sta prireditev vodila Anthony McPartlin in Declan Donnelly, med drugim pa sta jih gostila tudi Kylie Minogue in RuPaul.

Profimedia
Do danes je prodal več kot 55 milijonov albumov.

Uspešen glasbenik in ponosen očka

Michael Buble je na Otoku zelo priljubljen in se pogosto mudi na koncertih, saj priznava, da obožuje britansko publiko. Sicer ima v Kanadi rojeni pevec tudi italijansko državljanstvo, sam pa pravi, da je državljan sveta. Od začetka svoje kariere pa do danes je prodal kar 55 milijonov albumov in osvojil štiri glasbene nagrade grammy ter prejel tri nominacije za nagrade brit, katerih podelitev bo vodil prihodnje leto. Poleg uspešne glasbene kariere pa je tudi ponosni očka sinov Noaha in Eliasa, ki ju ima z argentinsko igralko Luisano Lupilato.