Alfa Mikić

Mikića bi bilo škoda "obdržati zase"!

b.p.
26. 8. 2016, 18.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Verjetno ste si prav vsi ogledali vsaj eno youtube prigodo Igorja Mikića, ki nas je razveseljeval v Mikićevih fitnes sistemih. Njegov humor so opazili tudi na Pop TV in tako Mikića kot Luko Štigla, ki je režiser teh zabavnih prigod, povabili k sodelovanju – in nastal je alfa moški Alfa Mikić. Po krajšem premoru se 2. septembra tudi ta vrača na Voyo z novimi prigodami.

pop tv
Luka in Igor sta pripravila novo serijo skečev Alfa samec, ki 2. septembra prihaja na Voyo

Mikića smo spoznali na kanalu YouTube. Ste tudi vi za temi kratkimi filmi?

Sem. Z Igorjem sodelujeva že skoraj 10 let in skupaj sva posnela vse od prve oddaje Mikićevi fitnes sistemi. 

Kakšen je vaš recept za internetno senzacijo?

Ko sem Igorja spoznal, sem vedel, da ima nekaj posebnega, kar bi bilo škoda »obdržati zase«. Predlagal sem mu, da bi skupaj posneli spletno oddajo, in njegova drugačnost je očitno prepričala ljudi. Skrivnost naših oddaj pa je, da radi uporabimo neskriptirane momente, spontane trenutke in »napake«, ki bi jih drugi šteli za »blooperje«, mi pa iz njih naredimo bistvo oddaje. 

pop tv
Luka Štigl že več kot 10 let sodeluje z Igorjem Mikićem, s katerim sta pred leti posnela tudi Mikićeve fitnes sisteme.

Iz česa izhajate, kje najdete ideje?

Odvisno od oddaje. Za oddajo Alfa Mikić sva s soavtorico Sanjo Raičević naredila veliko raziskav in pripravila koncept, osnovne teme in scenarije. Po navadi pa se pred vsakim snemanjem z Igorjem usedeva in osnovni scenarij začiniva z vsem poznanimi mikićizmi. Včasih pripravimo dodelane scenarije, včasih pa gremo bolj na improvizacijo. Odvisno od teme, gostov ...

Pri oddaji Alfa Mikić ste sodelovali s kar nekaj znanimi Slovenci. Kdo vas je do zdaj najbolj navdušil?

Filip Flisar. On je tudi prvi, ki je potrdil sodelovanje v oddaji, preden je vedel, za kaj gre. Za to smo mu hvaležni in tudi na samem snemanju je bil enostavno super. Z njim bi z veseljem še kdaj kaj posnel. Drugače pa so bili čisto vsi gosti nad pričakovanji in hvala vsem za pomoč. 

Snemanje s Filipom Flisarjem je bilo zagotovo zelo zabavno ...

Kot rečeno, Filip je nekaj posebnega. Zanimalo me je, kako se bosta ujela dva tako posebna, a tako različna človeka. In rezultat je bil super. Kemija odlična. 

pop tv
"Skrivnost naših oddaj je, da radi uporabimo neskriptirane momente, spontane trenutke in 'napake' ter iz njih naredimo bistvo oddaje."

Nam izdate, ali je kdo zavrnil sodelovanje?

V bistvu nas je presenetilo, koliko ljudi je takoj reklo ja. Imeli pa smo tudi kak neodgovorjen mail, kako zmedo v dogovarjanju ali nezmožnost uskladitve terminov. Nihče pa nam ni rekel ne, ker mu oddaja ali ideja ne bi bila všeč. 

Če bi bila omejitev nebo, koga od svetovnih zvezdnikov bi si želeli gostiti?

Če pomislim, kdo bi bil všeč tako meni kot Igorju, bi verjetno izbral Arnolda, Stallona in The Rocka. Bi se imeli o čem pogovarjati.