Zabava

Pevka izgubila tožbo za spolni napad

mv
24. 2. 2016, 16.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Ameriška pevka Kesha preživlja težko obdobje, saj je pred dnevi izgubila tožbo proti založbi Sony in producentu Dr. Luku, ki ga je obtožila spolnega nadlegovanja. Zaradi opisanih težav že dve leti ni posnela nič novega.

zimbio
Obupana zvezdnica se je znašla v nezavidljivem položaju.

Kesha, ki bo prvega marca dopolnila 29 let, je pred dnevi izgubila tožbo proti založbi Sony in producentu Dr. Luku, ki ga je obtožila spolnega nadlegovanja.

Kesha ima do nadaljnjega zvezane roke in ne sme snemati v drugi založbi. 

Sodišče je odločilo, da pogodba še vedno velja in da ne sme snemati pri drugi založbi. Glasbenica se je tako znašla v nezavidljivem položaju, iz katerega trenutno ne vidi izhoda, predvsem v finančnem smislu. A v tej nesreči ni sama, saj so ji na pomoč takoj priskočile glasbene kolegice. Taylor Swift ji je recimo podarila kar 250 ameriških tisočakov. »V znak podpore je Taylor Keshi donirala 250 tisočakov, da bi ji finančno pomagala v tem težkem obdobju,« so sporočili pevkini predstavniki za javnost. 

zimbio
Taylor Swift je svoji prijateljici priskočila na pomoč.

Ima podporo številnih glasbenih kolegov

Zvezdnica je s sodišča v New Yorku pred dnevi odšla povsem obupana, saj je sodnik odločil, da mora še naprej ostati v založbi Sony, pod okriljem producenta Lukasza »Dr. Luka« Gottwalda. Slednjega je lani ovadila zaradi psihične manipulacije, čustvenih zlorab in spolnega napada, zato se je želela sodno rešiti pogodbe, ki jo ima z založbo, a ji ni uspelo. Sodišče se glede zlorab še ni izreklo, so pa pevki podporo na twitterju izrazili Snoop Dogg, Lily Allen, Lady Gaga, Grimes, Kelly Clarkson, Iggy Azalea, Lorde, Demi Lovato in številni drugi.