Zabava

Igralka ne obžaluje iskrenosti

mv
16. 2. 2016, 22.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Kanadska igralka Ellen Page svoje razkritje istospolne usmerjenosti vidi kot najboljšo odločitev v življenju. Pageeva želi prezrte zgodbe istospolno usmerjenih približati širši družbi in temu je posvečen tudi njen naslednji projekt.

Profimedia
Ellen je leta 2014 svetu priznala, da jo privlačijo ženske.

Ellen Page, ki je zaslovela z vlogo noseče najstnice v kanadski komediji Juno, se je septembra lani pred premiero filma Freeheld po rdeči preprogi sprehodila s svojo partnerico Samantho Thomas. Pageeva je prepričana, da je z razkritjem istospolne usmerjenosti sprejela najboljšo odločitev v življenju. Kot je dejala, o razkritju zaradi močnega pritiska Hollywooda sprva ni bila prepričana. Nedavno je povedala, da je v ZDA opaziti napredek pri sprejemanju skupnosti LGBT v družbo, vendar bo potrebnega še veliko dela. Sama si prizadeva za spregledane zgodbe istospolno usmerjenih vzornikov, kot je Sally Ride, najmlajša oseba in prva Američanka, ki je šla v vesolje. V sodelovanju s hišo HBO si želi o njej ustvariti miniserijo.

Profimedia
Ellen je presrečna, da je na glas spregovorila o svoji spolni usmerjenosti.

Ne želi igrati le lezbičnih vlog

Lani je igralka sodelovala pri oddaji Gaycation za najnovejši televizijski program spletne strani Vice. Raziskovala je, kaj pomeni, če si LGBT-oseba na Japonskem in Jamajki ter v Braziliji in ZDA. Igralka pa si ne želi, da bi jo v filmih izbirali zgolj za vloge istospolno usmerjenih. Čeprav je lezbijka, si želi v filmski industriji še naprej ustvarjati tudi heteroseksualne vloge.

Profimedia
Igralka je srečna v objemu umetnice Samanthe Thomas.