Zabava

Igralka spet na robu smrti

mv
12. 2. 2016, 18.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Devetindevetdesetletna igralka Zsa Zsa Gabor je morala zaradi težav z dihanjem spet v bolnišnico. Njeno zdravje zadnja leta močno peša, zato se mnogi bojijo, kako bo prestala operacijo, ki je po mnenju zdravnikov nujno potrebna.

zimbio
Zsa Zsa Gabor je nedavno dopolnila že 99 let, v zadnjih letih pa jo kar naprej pestijo zdravstvene težave.

Legendarno hollywoodsko igralko Zsa Zso Gabor so le dva dni po njenem 99. rojstnem dnevu pripeljali v bolnišnico v Los Angelesu, saj naj bi doživela hudo dihalno stisko. Po obširnem pregledu naj bi zdravniki ugotovili, da naj bi imela nekdaj uspešna igralka hujšo infekcijo na pljučih, zaradi česar je tudi njeno dihanje oteženo. Zdravniki predvidevajo, da je do infekcije prišlo zaradi posebne cevke, ki jo ima igralka vstavljeno v grlo in skozi katero jo že nekaj časa hranijo. Operacija naj bi bila neizbežna, pišejo ameriški mediji, kako se bo končala, pa si ne upa napovedati nihče.

zimbio
Filmska ikona je bila spet blizu smrti.

Ne želijo je razburjati

Zadnjih nekaj let se je igralkino zdravstveno stanje vidno slabšalo. Poleg nenehnih vnetij, ki se ji ponavljajo na pljučih, so ji pred petimi leti amputirali nogo. Njen mož Frederic von Anhalt je takrat v intervjuju za New York Post razkril, da se k sreči igralka dejstva, da je ostala brez noge, niti dobro ne zaveda. "Šele 18 mesecev po amputaciji je ugotovila, da je brez noge. Mi je s tem nismo želeli vznemirjati. Vedno je bila tako glamurozna. Zaradi močne demence se ne zaveda niti, da jo hranimo prek cevke," je dejal von Anhalt že leta 2012.

zimbio
Zsa Zsa je bila ena največjih hollywoodskih zvezdnic svojega časa.