Zabava

Razkrivamo prostore, kjer bodo živeli tekmovalci šova Bilo je nekoč

Nejc Simšič
13. 2. 2016, 20.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Planet TV v pomlad vstopa z resničnostnim šovom Bilo je nekoč, ki bo tekmovalce popeljal v preteklost oziroma v središče Vrhnike. Razkrivamo nekatere prostore Lovrenčičeve hiše, v kateri bodo živeli.

Marko Vavpotič
Stara pošta oziroma Lovrenčičeva hiša je za potrebe šova spremenjena v »osiromašen« dvorec izpred 200 let.

Tekmovalci resničnostnega šova Bilo je nekoč, ki bo konec meseca prišel na male ekrane, se bodo vrnili 200 let v preteklost. Vselili se bodo v slovito Lovrenčičevo hišo na Vrhniki, ki so jo za potrebe šova spremenili v pravi dvorec. Gre za eno najstarejših in najpomembnejših stavb na Vrhniki, ki so jo za potrebe šova še dodatno »osiromašili«. Tekmovalci bodo morali živeti brez udobja in številnih pripomočkov, ki jih poznamo danes, da stranišča in kopalnice niti ne omenjamo. Vrnili se bodo v čas, ko so revolucije prebudile Evropo, ko so vstali narodi in se je rodilo slovenstvo.

Poleg dvorca so zunaj še delavnice, osrednje dvorišče in forum, kjer bodo potekali dvoboji za obstanek v šovu. 

Prostor že na vhodu ponudi dolg hodnik, na katerem je ogromno soban, ki za zdaj ostajajo skrivnost, so pa v njih spalnice in druge sobe, potem je tu še kuhinja z enim štedilnikom, kjer bo gneča in zagotovo tudi kak začetek spora med tekmovalci. Iz kuhinje se vije prostor naprej v ogromno jedilnico z veliko mizo, ki bo služila kot nekak dnevni prostor. V pritličju je tudi soba za nagrade. Zgornjega prostora ustvarjalci šova še niso razkrili, obljubljajo pa pestre prostore, polne presenečenj.