Zabava

FOTO: Oskarji - bo DiCaprio končno dobil svojega?

Nejc Simšič
17. 1. 2016, 19.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V Los Angelesu so razglasili letošnje nominirance za najprestižnejšo filmsko nagrado oskarja. Zmagovalec letošnjih nominacij za oskarje je film Povratnik, saj jih je dobil v kar 12 kategorijah.

zimbio
Leonardo DiCapria je zablestel v filmu Košarkarjev dnevnik in tako okusil slavo že v rosnih letih.

Da so zlati globusi dobri napovedovalci oskarjev, se je izkazalo tudi letos. Med nominiranci so namreč Brie Larson, ki je osvojila globus za najboljšo igralko v filmu Soba, Matt Damon, ki je osvojil globus za najboljšega igralca v filmu, muzikalu ali komediji za film Marsovec, in Leonardo DiCaprio, ki je osvojil globus za najboljšega igralca v kategoriji drama za film Povratnik. Leonardo se tako znova podaja v bitko za najprestižnejšo lovoriko, ki se mu je do zdaj vedno spretno izmuznila. Po več nominacij imajo še filmi Spotlight (6), Most vohunov (6), Velika poteza (5) in Soba (3). Razočarani so oboževalci serije Vojna zvezd: Sila se prebuja, saj film ni bil nominiran v kategoriji za najboljši film, in ustvarjalci filma Carol, ki so s petimi nominacijami vodili v bitki za zlati globus, a niso dobili nobenega, pri oskarjih pa so nominirali »zgolj« v kategorijah za najboljšo igralko v stranski vlogi, glasbo v filmu, scenarij po literarni predlogi, kostumografijo in kinematografijo. Popravni izpiti bo na oskarjih imel tudi film o finančni krizi v ZDA, Velika poteza. 

NOMINACIJE:

NAJBOLJŠI IGRALEC: Michael Fassbender (Steve Jobs); Leonardo DiCaprio (Povratnik); Eddie Redmayne (Dansko dekle); Matt Damon (Marsovec); Bryan Cranston (Trumbo)

NAJBOLJŠA IGRALKA: Cate Blanchett (Carol); Brie Larson (Soba); Jennifer Lawrence (Joy); Charlotte Rampling (45 let); Saoirse Ronan (Brooklyn)

NAJBOLJŠI STRANSKI IGRALEC: Tom Hardy (Povratnik); Christian Bale (Velika poteza); Mark Ruffalo (V žarišču); Mark Rylance (Most vohunov); Sylvester Stallone (Creed)

NAJBOLJŠA STRANSKA IGRALKA: Rachel McAdams (V žarišču); Jennifer Jason Leigh (Podlih osem); Kate Winslet (Steve Jobs); Alicia Vikander (Dansko dekle); Rooney Mara (Carol)

NAJBOLJŠI FILM: Most vohunov; Brooklyn; Pobesneli Max: Cesta besa Soba V žarišču Velika poteza Marsovec Povratnik