Zabava

David Bowie se je hotel izogniti rock'n'rollu

STA
17. 12. 2015, 10.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Britanski glasbenik David Bowie je za petek napovedal izid singla Lazarus, drugega z njegovega najnovejšega albuma Blackstar. Ta bo 8. januarja izšel pri založbi Iso/RCA Records, poroča The Guardian. Lazarus je edina skladba na albumu, vključena v istoimenski muzikal, ki ga podpisujeta Bowie in Enda Walsh, režiral pa ga je Ivo van Hove.

Profimedia
Člani njegove ekipe so razkrili, da je Bowieja pri ustvarjanju albuma Blackstar med drugim navdihnil album To Pimp a Butterfly ameriškega hip-hoperja Kendricka Lamarja.

Bowie bo skladbo Lazarus pred petkovim izidom premierno predstavil danes na programu BBC 6 Music v šovu Steva Lamacqa. Pred tem je z novega albuma že zaokrožila naslovna skladba Blackstar.

Bowie bo v začetku novega leta objavil prvi album po The Next Day iz leta 2013. Člani njegove ekipe so razkrili, da je Bowieja pri ustvarjanju albuma Blackstar med drugim navdihnil album To Pimp a Butterfly ameriškega hip-hoperja Kendricka Lamarja.

"Nismo se podali v te vode, a občudovali smo Lamarjevo svobodomiselnost, saj ni posnel tipičnega hip-hop albuma. Vanj je nametal praktično vse in to je tisto, kar smo želeli tudi sami. Naš glavni cilj je bil izogniti se rock'n'rollu," je za Rolling Stone povedal producent Tony Visconti.

Muzikal Lazarus je bil premierno prikazan 7. decembra. Zanj je Bowie napisal novo glasbo in priredil stare skladbe. Navdahnil ga je film Mož, ki je padel na Zemljo v režiji Nicolasa Roega, v katerem je Bowie zaigral v glavni vlogi.