Zabava

FOTO: Guy Ritchie navdušil slovensko estrado

Nejc Simšič
21. 8. 2015, 13.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Cineplexx v Kranju se je za en večer znova spremenil v prizorišče ljubiteljev filmov, kjer ni manjkalo znanih obrazov, ki se štejejo med filmofile.

Mediaspeed

Lepe ženske, elegantni moški, prefinjeni akcijski prizori, retro moda in še kaj je bil dober razlog za obisk premere filma Mož iz agencije U.N.C.L.E. v znanem kranjskem kinematografu. Poleg številnih obiskovalcev so tudi nekateri znani obrazi prišli preverit, ali je režiser Guy Ritchie ponovno ustvaril filmsko mojstrovino na velikem platnu. Izjemna zgodba o mednarodnih vohunih je gledalce popeljala v davna 60. leta prejšnjega stoletja, v srce boja za jedrska orožja, na vrhunec hladne vojne, ko morata agent Cie Napoleon Solo (Cavill) in agent KGB-ja Illya Kuryakin (Hammer) pozabiti na dolgoletno sovražnost in sodelovati pri posebni nalogi – zaustaviti morata mednarodno zločinsko organizacijo, ki poskuša z razdeljevanjem jedrskega orožja in tehnologije s tira vreči že tako krhko ravnovesje sil. Dvojica ima zgolj eno sled, hčer izginulega nemškega znanstvenika, ki je hkrati njuna edina priložnost, da se vtihotapita v organizacijo in dobita to tekmo s časom, najdeta znanstvenika in preprečita katastrofo svetovnih razsežnosti.

ESTRADA UŽIVALA PRED, MED IN PO FILMU

Glasbenica Nuška Drašček, plesna navdušenka Azra Selimanović, manekenki Katarina Jurkovič z možem Mišelom in Stefania Bojić ... Navdušena sta bila tudi sodnika TV-oddaje MasterChef Slovenija Karim Merjadi in Alma Rekić. Navdušenja nad filmom niso skrivali niti župan Mestne občine Kranj Boštjan Trilar in veslaška olimpijca Jani Klemenčič in Miha Pirih, dogodek so obiskali tudi nekdanja voditeljica Špela Jereb ter mladi hokejisti HK Triglav Kranj in hokejski trener Domen Jemec. Poleg dobrega filma so bili vsi obiskovalci premiere deležni posebnega razvajanja, saj so jim pred filmom postregli z okusno kavo in nagradnim žrebanjem, ki je v dobro voljo spravilo štiri srečne dobitnike filmskih nagrad.