Zabava

Spominsko obeležje v čast Michaelu Jacksonu jabolko spora

Alesh Maatko
6. 8. 2015, 19.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Spominsko obeležje, ki so ga takoj po smrti zvezdnika Michaela Jacksona začeli v Münchnu postavljati nekateri od njegovih oboževalcev, je postalo vzrok za razprtije med dvema skupinama oboževalcev. Ker je zaradi sporov v zadnjem obdobju prihajalo celo do nasilja, so se mestne oblasti odločile, da bodo treba spominsko obeležje odstraniti.

Profimedia

OBELEŽJE MORAJO ODSTRANITI
Obeležje, ki ga je z različnimi plakati, svečami, šopki cvetja in drugimi spominki z Jacksonovo podobo oblikovala ena frakcija oboževalcev, morajo zavoljo miru odstraniti. Enako sporočilo je podalo tudi kulturno ministrstvo dežele Bavarske. »Če sobivanje različnih skupin zaradi obeležja ni mogoče, bo moralo to žal izginiti,« so zapisali.

Obeležje je postavljeno pred hotelom Bayerischer Hof, v katerem je večkrat bival Jackson, in sicer kar na spodnjemu delu kipa renesančnega skladatelja Orlanda di Lassa.

PREPIRI IN UNIČEVANJE
Projekt ustvarjanja obeležja je za svojega vzela ena od skupin oboževalcev, medtem ko se druga z dejavnostjo ni strinjala oziroma se je počutila izključeno. Zato je začelo prihajati do prepirov, uničevanja spominkov in celo fizičnih obračunavanj med oboževalci, ki so se razdelili v dve skupini.
Michael Jackson, ki je redno obiskoval svoje nemške oboževalce, je umrl 25. junija 2009 zaradi predoziranja z zdravili. Bil je eden prvih glasbenikov, ki je za svoje skladbe snemal tudi videospote. Že več let ga uvrščajo med najbolje plačane preminule zvezdnike.

Profimedia