Zabava

Jolanda Čeplak se ločuje!

BP
16. 6. 2015, 13.56
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Novica o tem, da se Jolanda Čeplak Batagelj in njen mož Andrej Batagelj razhajata, je presenetila slovensko javnost. Par je dolgo veljal za enega najlepših in najbolj usklajenih, čeprav se je v športnih krogih šušljalo, da ne bosta dolgo zdržala skupaj. Zavist gor ali dol, imeli so prav, kajti po slabih šestih letih zakona sta se Jolanda in Andrej razšla. Tisti, ki so pričakovali čustveno razdejanje, so se pošteno zmotili, saj oba srečno živita naprej, vsak na svojem koncu Slovenije, še vedno pa se kot vzorna starša dvojčic Evelin in Zale družita večkrat na teden.

Mediaspeed

Mediaspeed

»Pomirjena sva in tako kot v športu sva tudi pri poroki hitro prišla do cilja. Dva, tri mesece priprav, in vse je bilo nared. Imela sva veliko ljudi, ki so pomagali, in nisva komplicirala. Poročno noč bova preživela v hotelu, na medene tedne pa se bova odpravila v Ameriko.« Tako optimistično in zaljubljeno sta leta 2009, le nekaj trenutkov po usodnem da, zvenela Jolanda in Andrej. Manj zaljubljeno, a kljub temu optimistično pa zveni danes naša nekdaj najuspešnejša atletinja vseh časov. Na obrazu ni videti sledi razočarane ljubezni, celo njene prijateljice so z olajšanjem sprejele konec zakonske zveze. Menda so pričakovale več drame in bolj bolečo ločitev, ki pa je na srečo prizanesla obema. »Jolanda ne obžaluje, da je bila v zvezi z Andrejem. Skupaj sta preživela nekaj čudovitih let, rodili sta se jima hčerkici in obema obogatili življenja. Prav zaradi njiju bosta do konca dni povezana. Vendar so se razlike v značaju in dojemanju sveta iz leta v leto večale, vse dokler ni postalo nevzdržno. Na veliko olajšanje njunih družin in tudi nas prijateljev, predvsem pa hčerkic se nista razšla v sovraštvu in jezi,« nam je zaupala dobro obveščena prijateljica dobitnice olimpijske kolajne.

Ločitev ji je dobro dela

Tisti, ki so ju videli po končani zvezi, so v en glas potrdili zgodbo naše sogovornice. Oba sta videti zadovoljna, morda celo bolj kot v zadnjih letih zakonskega življenja. Predvsem Jolanda si je samski status vzela kot priložnost, da nadoknadi zamujeno. Tako so jo prijatelji in nekdanji športni kolegi navdušeno opazovali na druženju v Portorožu, kjer so obujali spomine na stare dobre čase, ko so še aktivno tekmovali. Plesali so, prepevali, se veselili in Joli, kot jo kličejo bližnji, se je po dolgem času zares sprostila. Zavrtela se je celo s Petrom Polesom, saj je bila z njim v istem atletskem klubu, tako da sta ostala dobra prijatelja. Ni skrivala dejstva, da sta z Andrejem končala zakon, z olajšanjem pa je kolegom še povedala, da se videvata redno, večkrat na teden. Očka njunih dvojčic ju namreč pogosto prihaja v Celje obiskovat, pa tudi Jolanda se z njima odpravi v Novo Gorico, kamor se je po ločitvi odselil nekdanji troskokaš. Oba sta se pred mediji zavila v molk, saj ne želita prati umazanega perila v javnosti. Jolanda je že od nekdaj veljala za bolj zadržano, vsaj pred kamerami, za njimi pa je menda povsem drugačna in zna udariti tudi z roko po mizi.