Zabava

Parni valjak si prizadevajo za najvišje standarde

A.M.
5. 6. 2015, 21.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Ena najpopularnejših pop rock skupin s prostora nekdanje države štirideset let delovanja praznuje z novo pesmijo, videospotom in številnimi koncerti.

Promo foto

Skupino Parni valjak sta leta 1975 ustanovila kitarist in avtor Husein Hasanefendić – Hus in pevec Aki Rahimovski, na glasbeni sceni – s krajšo prekinitvijo med letoma 2005 in 2009 – je torej že neverjetni 40 aktivnih in uspešnih let. V teh letih je pustila neizbrisno sled v kolektivni zavesti ljudi s tega prostora.

Razpon njenih poslušalcev je eden najbolj raznovrstnih, med njimi je ogromno tistih, ki jo spremljajo in poznajo že od vsega začetka. Kot izvajalci so si člani Parnega valjka vedno prizadevali za najvišje mogoče standarde in občinstvu dajali svoj maksimum. 

Parni valjak je eden od začetnikov vala pop rock skupin na Balkanu in še danes predstavlja neprekosljivo ustvarjalno energijo.

Nova pesem NormaBelle je še ena v vrsti njihovih potencialnih uspešnic. Z nalezljivim in čustvenim besedilom bo zagotovo ena najbolj zaželenih na njihovih koncertnih nastopih. Videospot za pesem je delo slovenske ekipe, idejo, režijo, montažo in animacije je prispeval mlad slovenski oblikovalec in ilustrator Dalibor Kazija. Spomnimo.

Parni valjak je eden od začetnikov vala pop rock skupin na Balkanu in še danes predstavlja neprekosljivo ustvarjalno energijo. Mnogo skupin iz tega obdobja danes ne deluje več, Parni valjak pa je tu in po 40 letih gre s polno paro naprej.