Zabava

Himno za rokometno SP bo pela Alya

STA/M.J.
6. 1. 2015, 14.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Slovenska pevka Alya bo ta teden odpotovala v Katar, kjer se bo srečala s 23 pevci s celotnega sveta, ki bodo zapeli himno rokometnega svetovnega prvenstva Live It, so danes sporočili iz založbe Menart Records. Prvenstvo, na katerem sodeluje tudi slovenska reprezentanca, se bo začelo 15. januarja.

Marko Vavpotič

Štiriindvajset pevcev v himni predstavlja 24 sodelujočih držav na prvenstvu. Alya je himno snemala že oktobra v Parizu med pripravami na izid svojega albuma Car.

Kot navajajo pri založbi, je bilo za Alyo izjemno doživetje snemati tako veliko zadevo s tako številno ekipo. Ob prijetnih spominih na druženje v francoski prestolnici je povedala: "Najverjetneje si bom za vedno zapomnila snemanje videospota, saj smo ženske morale biti zakrite in prav pred vsakim snemanjem so nas prišli preveriti, če smo primerno urejene in naličene.

Meni so želeli zapudrati tattoo za ušesom, vendar smo se nato dogovorili, da me snemajo iz drugega profila. Po delu v studiu, smo se sprehodili po Parizu vse od Elizejskih poljan do Montmartra, kjer smo si lahko ogledali umetnine zanimivih avtorjev, vmes pa smo snemali videe in opravljali intervjuje."