Zabava

Umrl ameriški pevec Jimmy Ruffin

STA/B.K.
20. 11. 2014, 12.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

V svojem 79. letu starosti se je v ponedeljek poslovil ameriški legendarni pevec Jimmy Ruffin. Zaslovel je z uspešnicami, kot sta What Becomes of the Brokenhearted in Hold on to My Love. "Bil je izjemna osebnost, ki je pustila pečat v glasbeni industriji," je dejal predstavnik njegove družine.

Wikipedia

"Jimmy Ruffin je bil odličen pevec", je za revijo Rolling Stone povedal ustanovitelj založbe Motown Records Berry Gordy in dodal
"Vsi ga bomo ohranili v lepem spominu".

Po resni bolezni in intenzivni negi v Las Vegaški bolnišnici je pevec Jimmy Ruffin umrl. Vzrok smrti še ni znan.

Ruffin, rojen leta 1939 v Mississippiju, je samostojno kariero začel po zavrnitvi povabila k skupini The Temptations, v kateri je kasneje vlogo glavnega pevca prevzel njegov brat David.

Po pesmi What Becomes of the Brokenhearted leta 1966 so sledili hiti Gonna Give Her All the Love I've Got, Don't You Miss Me A Little Bit Baby in I've Passed This Way Before.

Smrt mlajšega brata Davida, ki je umrl zaradi prevelikega odmerka drog, ga je spodbudila, da je postal zagovornik kampanje proti drogam.

Njegov povratek na glasbeno sceno je leta 1980 zaznamovala pesem Hold on to My Love, pri kateri je kot producent sodeloval tudi Robin Gibb iz skupine Bee Gees.