Zabava

Čista jeba prvič več kot navdušila

am
27. 10. 2014, 21.23
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Zasedba Mi2 je v ljubljanski Cvetličarni prvič v živo predstavila nov album Čista jeba, ki je izšel pri ZKP-RTV Slovenija. Na koncertu so za prvih 500 kupcev albuma, ki so z nakupom pridobili ekskluzivne vstopnice, odigrali pesmi z nove plošče – Čisto jebo, Vstati in obstati, Hči vaškega učitelja in Staro dušo, manjkal ni niti nabor njihovih najbolj poznanih skladb s prejšnjih plošč.

S promocijskim koncertom so napovedali tudi sklop koncertov Čista jeba tour(a), ki se bo začel 8. novembra v Celjskem domu v Celju, nadaljeval 14. in 15. v mariborskem Štuku ter se zaključil 2. in 3. decembra v ljubljanski Cvetličarni.

Sedmi studijski album Čista jeba so Mi2 napovedali na začetku meseca z istoimenskim singlom. Njegov naslov med tem že postaja priljubljena besedna zveza, ki dobro povzema duh današnjega časa: »Napisali smo ljubezenski komad, ki pa bo živel tudi v drugih kontekstih. So pač časi čiste jebe,« pojasnjuje pevec skupine Tone Kregar – Tonč.

Dokaz, kako so se omenjena skladba in druge nove prijele med publiko, je bilo prepevanje v ljubljanski Cvetličarni, kjer so Mi2 predstavili album in uspešnice s prejšnjih plošč. Čisto jebo je v predprodaji kupilo več kot 500 kupcev, ki so lahko izbirali med CD-jem in dopolnjeno izdajo z DVD-jem koncerta, kmalu pa bo na voljo tudi kot vinil (LP).

Mi2 bodo album še to leto predstavili Sloveniji na posebni turneji, poimenovani Čista jeba tour(a): »Obiskali bomo ljubljansko Cvetličarno, kjer bomo odigrali dva celovečerna koncerta, dvakrat bomo v Štuku v Mariboru, koncertni večer pripravljamo tudi v Celjskem domu v Celju,« napoveduje kitarist in pevec skupine Jernej Dirnbek.

Kot pravi, bodo tudi tokratne koncerte začenjali ob človeški uri, da se izognejo prehudi gneči na prizoriščih, pa bodo število vstopnic omejili na znosno mejo.