Zabava

Zapeljiva Nina

U.K.
11. 8. 2014, 18.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Šestnajstletna pevka, ki je imela do danes že več kot dvesto nastopov, si je zastavila precej ambiciozno pot.

Ravno danes se mladi Nini odpira pot pri naših južnih sosedih, kjer si od sodelovanja s hrvaško ekipo, ki je nad našo pevko navdušena, precej obeta.

Nina, čeprav šteješ komaj šestnajst let, si v glasbi že precej uspešna. Kako se je sploh začela tvoja glasbena pot?
Lahko bi rekla, da se je začela z nastopom v Slovenski Bistrici za dan žena pred šestimi leti, kjer je bilo dva tisoč ljudi. Takrat se mi je odprlo, začela sem snemati svoje prve pesmi in posnela zgoščenko. To je bil moj prvi uspeh. Zatem sem snemala videospote, hodila na nastope …

Del tvoje zgodbe je Alfi Nipič, s katerim sta posnela kar nekaj duetov in še zgoščenko.
Sodelovanje med nama je trajalo kar dve leti. Posnela sva duete, iz katerih je nastala tudi najina skupna zgoščenka. V teh dveh letih sem imela veliko koncertov, tudi v Švici in Avstriji. Na nekaterih sem pela tudi v narodni noši in prepevala narodne pesmi, kar je bila zame dodatna izkušnja. Včasih se mi je bilo kar težko prilagajati tako izkušenemu pevcu, a sodelovanje s tako veliko legendo mi je bilo v ponos.

Nastopila si tudi na festivalih. Kateri ti je ostal v najlepšem spominu?
Festival FeNS, ki je potekal v Kopru. Samo za ta festival sem posnela balado z naslovom Vrtnica. Čeprav nisem dosegla 1. mesta, mi je zadoščalo, da sem prejela ogromno pohval in tudi sama sem bila zadovoljna sama s sabo, kar mi je najpomembnejše.

Če se ne motim, se tudi glasbeno izpopolnjuješ? Kako poteka učenje, kaj si v vseh teh letih opazila pri sebi, kje si se glasovno spremenila?
Že štiri leta obiskujem vaje solo petja pri Tini Bohak. Izpopolnjuje me tudi Dalibor Bedenik, poleg tega imam zadnje čase vaje še na Hrvaškem. Učenje ne poteka vedno z učitelji, veliko moram vaditi tudi sama. V vseh šestih letih se je moj glas zelo spremenil. Zaradi težav, ki se jih imela, so mi morali odstraniti mandlje. Ravno zaradi tega sem morala za nekaj časa prenehati peti.

Kaj pa sicer počneš v prostem času, ko ne prepevaš?
Trenutno nimam skoraj nič prostega časa, saj delamo pri novem projektu. Ko pa ga imam, ga porabim za šolo, fitnes, opravljanje domačih opravil, da pomagam staršem ipd. Zelo rada pa tudi nakupujem, kar me zelo sprosti.

V letošnjem poletju se je na neki način rodila nova Nina, z novo zgodbo, s katero ciljaš tudi na hrvaški trg?
Res se je rodila nova Nina, povsem drugačna od prejšnje. Do sodelovanja je prišlo preko Dušana Bačića. Ravno te dni v Zagrebu, v studiu Hit Records, snemamo pesmi in videospote pri Croatia Records. Posneli bomo še zgoščenko, na kateri bodo raznovrstne pesmi, prva (Zašto cure boli glava) pa je vesela in šaljiva. Ta pesem bo promocijsko izšla 11. avgusta 2014. To novo sodelovanje mi bo po moje prineslo velik uspeh, saj je Dušan izjemno zadovoljen z menoj.

Kaj lahko pričakujemo to jesen od Nine Vodušek? Mlado damo, vrhunsko pevko ali …
Vse v enem. To jesen bom nova Nina, z novim slogom glasbe, oblačenja in plesa, skratka vsega. Do jeseni bo izšla še kakšna sveža pesem v hrvaščini in tudi v slovenščini.