Zabava

Pijani Angleži okradli slovenska glasbenika

Sonja Javornik
27. 7. 2014, 17.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Glasbenika Aleš Bartol - Bart (Mambo Kings) in Jernej Tozon - Jere (Čuki) prijateljujeta že od otroških let. Stanujeta blizu in imata kljub starostni razliki petih let veliko skupnih konjičkov.

revija Obrazi

»Naš čoln je kot zadruga,« se smeji Bart in pojasnjuje, da si s prijatelji razdelijo stroške za pavšal v marini, vendar ne počitnikujejo skupaj. Najprej s čolnom pluje eden, tam, kjer se izkrca on, plovilo prevzame drugi, pluje naprej, se zasidra, čoln prevzame tretji in tako naprej. Tako so si znižali stroške za bencin, ker ni treba vsakemu od njih priti do izhodiščne točke na Krku, enkrat poleti pa gredo kljub vsemu na skupen »sozadružani« moški dopust. Letos so pet dni raziskovali Kornate.

Na poti do tega priljubljenega otočja je Dugi otok in na njem so si fantje ogledali ostanke potopljene ladje. Čeprav na dopustu lovijo ribe in tako prihranijo stroške za hrano, so prvi večer jedli hrenovke, ki so jih prinesli s seboj. Želeli so jih speči v prekrasnem zalivu. Ker je Jere najbolj sposoben preživetja v naravi, je zakuril ogenj, na palice so nabodli hrenovke in pekli, dokler ni prišel čuvaj in zahteval, naj ogenj takoj pogasijo. Ampak hrenovke so bile pečene samo na pol. Fantje so se znašli pred vprašanjem, kaj zdaj, pa so vzeli plinsko bombo in pripravili improviziran žar.

 

Več vas čaka v najnovejši številki revije Obrazi!