Zabava

Nihče mu ne more do živega

Alesh Maatko
25. 7. 2014, 19.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Po najnovejših uradnih podatkih hrvaškega društva skladateljev ZAMP je Neno Belan, tako kot prejšnja leta, eden najbolj predvajanih avtorjev na Hrvaškem.

Dallas Records

To niti ni tako presenetljiv podatek, glede na to, da se skoraj vsaka nova skladba Nena Belana uvrsti na številne glasbene lestvice na Hrvaškem in se tam obdrži tudi po eno leto. Kot da njegovi oboževalci komaj čakajo na vsako novo pesem, do takrat pa uživajo v njegovih številnih uspešnicah.

Ob taki podpori poslušalstva in glasbenih urednikov je Neno še kako motiviran za ustvarjanje novih uspešnic. Prejšnji singel Anđela, anđele se po radiih predvaja že več mesecev, zdaj pa je prišel čas za novo skladbo iz Belanove »tovarne uspešnic«.

Pod skladbo Daj mi daj se je podpisal A. D. Vrančić, medtem ko je za aranžmaje poskrbel Neno Belan. Skladbo Daj mi daj bo Neno izvedel na letošnjem Večeru dalmatinskih šansonov v Šibeniku, festivalu, na katerega je Neno še posebej navezan – vse skladbe, ki jih je izvajal na tem festivalu, so še isto leto postale uspešnice, to je pa bil tudi dovolj dober razlog, da jih je Neno pred nekaj leti izdal na kompilaciji z naslovom Oceani ljubavi.