Zabava

Daša Gradišek nič več samska

Andreja Comino/N.J.
15. 6. 2014, 20.54
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Daša Gradišek je od prvega nastopa v oddaji Znan obraz ima svoj glas vse bolj in bolj priljubljena. In čeprav si mnogo Slovencev želi, da bi lahko osvojili njegovo srce, je za to očitno že prepozno.

arhiv Svet24

V oddaji Znan obraz ima svoj glas si je 31-letna Daša Gradišek hitro pridobila naklonjenost gledalcev. »Moram priznati, da med nami vlada posebna energija. Tudi zato, ker samo kažemo svoje talente in med nami ni tekmovalnosti, ki bi bila, če bi se potegovali za denarno nagrado,« pravi Daša, ki uživa v razburljivih preobrazbah v domače in tuje zvezdnike. Pri tem pa ji je toplo pri srcu, ker se ji sreča nasmiha tudi v ljubezni. To se je razkrilo pred kratkim, prav na Lady pikniku pod klobuki, kamor svetlolaska ni prišla sama, temveč v družbi Rada Muleja

»Ljubezen do glasbe sem podedovala po starem očetu in babici: ona je bil ravnatelj glasbene šole v Litiji, ona pevka. Z glasbo pa se ukvarjajo tudi moji starši. Moja druga strast so tuji jeziki. Obvladam angleško in nemško, za silo govorim francosko, želim pa se naučiti še portugalsko, ki se mi zdi tudi v glasbi zelo erotičen jezik, fado pa moja velika strast,« pravi Daša, ki je preživela srečno otroštvo. Čeprav so jo starši skušali usmeriti na zanesljivejšo pot, kot je glasbenikova, jo je vleklo natanko tja. S pet let mlajšim bratom sta marsikatero ušpičila, zdaj pa je zelo ponosna nanj, saj je ekonomist, ki ima dve podjetji, končal pa je tudi magisterij.

Živahen otrok

Daša je bila od malega zelo radoživ otrok, ki so ga komaj krotili. Rada je nastopala in že s petimi leti je sedla za klavir. Učila jo je mama, s katero sta zelo dobri prijateljici. Po končani nižji glasbeni šoli in petih klasičnih koncertih se je vrgla v pop, soul in džez. Zmaga na Orionu ji je odprla vrata, pri 18 letih pa je že pela v skupini Veter, kjer je bila prva pevka Helena Blagne. »Z nastopanjem po Nemčiji, Avstriji in Švici sem dobro služila in dobila veliko kilometrine. Nova odskočna deska je bila zmaga na tekmovanju Supernova Multi Talents, pa tudi druge nagrade so mi odpirale pot,« se spominja Daša, ki je pela tudi v oddaji Piramida, pozneje pa je še z dvema fantoma ustanovila zasedbo.

Skrivnostni Švicar je Slovenec

Usoda je hotela, da je leta 2008 v Stari Ljubljani po naključju spoznala Švicarja, s katerim so jo povezovali mediji. Pravzaprav sploh ni bil Švicar, temveč Slovenec Borut, ki živi in dela v Švici. »Najprej sva imela zvezo na daljavo, a sva hitro ugotovila, da sva za skupaj, zato sem se preselila k njemu v Bern. Skupaj sva preživela štiri leta in se imela lepo. Moram priznati, da nimam slabih izkušenj z moškimi. Po mojem je tako: nekoga spoznaš, se zaljubiš, in če se vse ujame, v redu, če ne, greš pa v drugo smer. Pomemben je odnos, ki ga imaš sam do sebe. Ostati si moraš zvest in imeti svoje cilje. Pri naju so se stvari zalomile. Izgubila sem se v odnosu in nisem se več dobro počutila. Preveč sva si bila različna. Čeprav je bilo življenje v Švici zelo lepo, se mu nisem mogla povsem prilagoditi. Nisem čutila Borutove podpore, bila sva čisto na drugi frekvenci. Po drugi strani je biti zdravnikova žena posebno poslanstvo, v katerem se nisem znašla. Želim si biti neodvisna, imam svoje cilje in vizije. Biti zdravnikova žena ni med njimi,« pripoveduje o tem, zakaj sta se septembra lani razšla, ona pa se je vrnila v Ljubljano.

Metuljčki v trebuhu

»Za ta korak sem kar nekaj časa zbirala pogum, še posebno ker sem se privadila bivanju v tujini, kjer je čisto druga kakovost življenja. Toda jaz sem umetnica, ki se mora izražati. V Bernu nisem imela možnosti, da se izražam na pravi način. Odločila sem se, da imam raje sebe kot tisto, kar sem imela. Priznam, da sem to storila z zelo težkim srcem. Toda ko se odločim, sem trmasta bikica in ni poti nazaj. Ni se bilo lahko vrniti,« je iskrena Daša, ki ne verjame v prijateljstvo z nekdanjimi ljubeznimi. Zdi se ji, da če si do nekoga res močno čutil in si ustvaril skupno življenje, težko pozabiš vsa čustva in si zgolj prijatelj, s katerim se dobivaš na večerjah in pijačah. »Čez čas mogoče že, takoj na začetku pa zagotovo ne,« je odločna Daša, ki so se ji vrata v Švici zaprla, odprla pa so se ji nova v Sloveniji. Bila je presrečna, ko so jo poklicali s Pop TV in ji ponudili sodelovanje v oddaji. Dobila je priložnost, da se osredotoči na glasbo in delo.

Kljub razočaranju v Švici še vedno verjame v ljubezen. »Ljubezen je alfa in omega vsega, gonilo življenja. Čeprav je za mano konec zveze, nisem razočarana nad moškimi. Zdi se mi, da se, ko najdeš sebe in za to tudi delaš, stvari uredijo. Ne razumem žensk, ki čakajo, da jih bo kdo osrečil. Rada sem sama, znam uživati sama in ne čakam nikogar, ki bi me osrečil. Nočem čakati, kvečjemu se lahko s kom delim. Ljubezen je vzajemno deljenje,« pravi Daša, se skrivnostno smehlja in dodaja, da zdaj nekdo vstopa v njeno življenje. »To se dogaja počasi. Dogajajo se lepe energije, kljub temu pa sem osredotočena nase, želim si ustvariti življenje. Imam začrtane cilje, za vse drugo bo še čas,« je filozofska. Pravi, da je zadeva še čisto sveža in se iskri po malem. »Srce je treba imeti odprto za nove priložnosti,« je prepričana. Tako se ji je pred tremi tedni zgodil Rado Mulej.

Kako sta se spoznala in kaj je bilo tisto, zaradi česar sta se zagledala drug v drugega, vam razkrivamo v tiskani izdaji Svet24!