Zabava

Po stopinjah slavnih mam

S.D.
25. 5. 2014, 18.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Čeprav se Georgia May Jagger, Kaia Crawford, Sailor Brinkley, Rainey Qualley in Lila Grace Moss na prvi pogled med seboj močno razlikujejo, imajo veliko skupnega.

Vse so hčerke slavnih manekenk in vse hrepenijo po podobni slavi, kot so je deležne njihove mame. In kaj na to pravijo Jerry Hall, Cindy Crawford, Christie Brinkley, Andie MacDowell in Kate Moss?

Ta mala
Čeprav je Georgia May Jagger pri 22 letih že uveljavljeno ime v manekenskih vodah, bo za svojo mamo Jerry Hall (57) za vedno ostala »moja ta mala«. Jerry priznava, da se nikakor ne more sprijazniti z dejstvom, da je Georgia odrasla. Še sreča, da se mati in hči odlično razumeta in se skupaj udeležujeta številnih prireditev.

Dvojčica
Sailor Brinkley je na las podobna svoji mami, 60-letni manekenki Christie Brinkley. 15-letnica se tega sicer zaveda, vendar prisega na samostojnost in neodvisnost ter odločno pravi: »Ni mi všeč, da me ljudje primerjajo z mojo mamo.« Kljub temu pa se tudi ona že ukvarja z modo in dela kot manekenka pri Ralphu Laurenu.

Naslednica
Lila Grace je ljubka hči britanske manekenke Kate Moss (40). Pri 11 letih je že prava profesionalka, vsaj glede poziranja in koketiranja s fotografskim objektivom. Pa tudi sicer se kljub rosnim letom že redno pojavlja na modnih revijah, kjer s svojo slavno mamo obvezno sedi v prvi vrsti. Tako je bilo tudi na pariškem tednu mode, kjer so se fotografi dobesedno tepli za njeno podobo na fotografiji.

Karieristka
Največja vzornica 25-letne Rainey Qualley je njena mama, manekenka in igralka Andie MacDowell (56). Pa ne le zato, ker je tako uspešna pri svojem delu, ampak predvsem zato, ker ji je uspelo, da sta s hčerjo postali pravi prijateljici. Rainey ne skriva želje, da bi tudi njej uspelo pri filmu, in do zdaj je že dobila tri manjše filmske vloge.

Previdnica
Kaia Crawford se je že kot desetletna deklica sprehajala po modnih brveh v oblačilih modne hiše Young Versace. Vendar njena mama Cindy Crawford (48) s tem ni preveč zadovoljna. Tudi danes, dve leti pozneje, je vrhunska manekenka prepričana, da je Kaia še vedno premlada za modni posel, zato tudi vztrajno kroti hčerine ambicije, čeprav se zaveda, da tega dolgo ne bo mogla več početi.