Zabava

Marijan Novina to počne le z ljubeznijo!

Alesh Maatko/N.J.
14. 4. 2014, 17.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Marijan Novina, ki ne živi v »kalupih« družbe, pravi, da vse, kar počne, počne z ljubeznijo. Igra klavir, harmoniko, poje in piše, a to še zdaleč ni vse.

V 30 letih glasbenega dela je doživel veliko radosti in tudi nekaj razočaranj.

»Pisalo se je davno leto 1984, ko smo kot družinski trio Novina prvič stopili na oder. Pod umetniškim vodjem, očetom Marijanom, sva z bratom Borutom začela korakati po poti glasbenih nastopov,« se prvih glasbenih korakov spominja Marijan Novina, ki ob tem še pravi, da so igrali predvsem na dobrodelnih koncertih, saj je bil njegov oče zelo bolan in je hotel, kot še dodaja najbolj slaven kmet, pomagati bolnim otrokom.

»Očetova in bratova zgodba se je zaradi hude bolezni prehitro končala, tako da sem leta 1999 stopil na samostojno glasbeno pot,« še dodaja Marijan, ki pravi, da njegovo sobo krasijo številne mednarodne nagrade, plakete, pokali, ponosen pa je tudi na veliko zahval za dobrodelno delovanje.

Naj ob tem omenimo, da si bo nadarjeni glasbenik zagotovo zapomnil zmago na Orionu, nastop na Slovenski popevki, tu so še Melodije morja in sonca, Hit festival, festival Črtica, Ema, udeležba na številnih mednarodnih glasbenih festivalih (Makedonija, Bosna in Hercegovina, Hrvaška, Belorusija …) ter nastopi na domačih odrih. Eden izmed teh bo tudi 25. aprila v Ljubljani, kjer bo predstavil svoje glasbeno in življenjsko popotovanje.