Zabava

Bohem so zatresli Trbovlje!

K. K. / J. P.
17. 2. 2014, 14.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Bohem so eni zadnjih klasičnih rock skupin, ki vztrajajo na svoji prepoznavni poti, kjer njihov zvok dopolnjujejo zanimivi godalni aranžmaji, spevne melodije in himnični refreni.

Ne želijo postavljati novih mejnikov, niti replicirati aktualnih zvokov harmonike, aktualne elektronike ali se obvezno prilagajati trenutnim radijskim željam in to jih postavlja na samosvoj glasbeni pediestal, na katerem kraljujejo že celih petnajst let.

Koncert je bil po mnenju obiskovalcev edinstven dogodek.

Na poseben bohemski način so proslavili svojo 15 obletnico delovanja in 10 obletnico od izida prve plošče in v rodnem kraju Trbovlje pričarali velik koncert z gosti, ki so bili za ta dogodek skrbno izbrani. Na odru so se jim pridružili: ženska vokalna skupina Lipa  in zasavski godalni orkester Poco Meno Mosso, prireditev pa je vodila voditeljica Kaly Kolonič, ki se je na odru večkrat pošalila na račun skupine Bohem in njihovega producenta Andree F, ki je poskrbel za epsko ploščo Na drugem bregu, drugače pa z Bohem sodeluje že vrsto let.

Koncert je bil po mnenju obiskovalcev edinstven dogodek, Marko Soršak-Soki iz skupine Elvis Jackson, ki si je koncert ogledal iz prvih vrst, pa ga je opisal kot svojevrsten bohemski dosežek na najvišji glasbeni ravni.
Bohem so novo ploščo poimenovali Na drugem bregu, ker pač so na drugem bregu - življenja, sounda, diskografije, uspeha, faze kariere - kot glasbeniki, kot avtorji, predvsem pa kot ljudje, 30 in več letni člani današnje družbe, ki seveda niso več tam, kjer so bili v obdobju najstništva in začetništva.