Zabava

Kdo vse je prejel nagrade za najlepšo veseljakovo vižo?

Alesh Maatko
10. 1. 2014, 18.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Nagradni natečaj Veseljakova viža, ki sta ga organizirala radio in televizija Veseljak, je s podelitvijo nagrad zaokrožil svojo zgodbo, ki je naletela na izjemen odziv pri slovenskih glasbenikih.

Arsen Perič / Krater Media Agency

Nagradni natečaj Veseljakova viža, ki sta ga organizirala radio in televizija Veseljak, je naletel na izjemen odziv pri slovenskih glasbenikih.

Ansambel Poljanšek, ki se je na natečaj prijavil s skladbo Gasilska veselica, je za nagrado prejel videospot produkcije hiše Krater Media, ki ga je v imenu televizije Veseljak podelila Tanja Vidic. Prav tako so so člani ansambla prejeli še snemanje ene skladbe v glasbenem studiu Mihelič, M-MEDIA.

Zasedba Modrina Band, ki je stavila na valček Odšel si, je prejela električno akustično kitaro TON630 proizvajalca Tomaža Šinka. Skupina Špica pa je za nagrajeno skladbo Jaz izginjam prav tako prejela snemanje ene skladbe v profesionalnem studiu Mihelič, M-MEDIA.

Arsen Perič / Krater Media Agency

Spomnimo, da se je na nagradni natečaj Veseljakova viža odzvalo 40 glasbenikov tako iz zabavnega kot iz narodnozabavnega sveta. Strokovna komisija v sestavi Tadej Mihelič, Milan Kokalj, Bojan Zeme, Nejc Odlazek, Sabina Brdnik in Cveto Polak je izmed desetih finalistov (Agata Zgonec – Marija rožnovenska; Ansambel Azalea – Daj, daj; Ansambel Jurčki – Snežna polka, Ansambel Nalet – Rekel ji bom; Ansambel Poljanšek – Gasilska veselica; Ansambel Špica – Jaz izginjam; Ansambel Rosika – Črnolaska; Družina Ferme – Zgodba Jagerska; Modrina Band – Odšel si; 3 Čellos – Madamme), ki jih je izbralo ljudstvo na koncu izbrala tri najlepše viže ter v oddaji Glasbena skrinjica podelila nagrade.

Arsen Perič / Krater Media Agency