Zabava

Nikoli ne boste ugotovili, kdo je ta znani Slovenec!

K.Š.
10. 10. 2013, 12.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Le kdo ne pozna legendarnih skladb, kot so 'Od višine se zvrti', 'Samo milijon nas še živi', 'Svobodno sonce', 'Lep je dan', 'To ni političen song' in mnogih drugih? Ali še kdo ni slišal za bande Martin Krpan, Agropop , Rock Partyzani? Njihov skupni imenovalec je Aleš Klinar Klinči!

Klinči nekoč, ko je imel malce več las .... :)

Klinči je eden od najbolj ustvarjalnih slovenskih avtorjev in glasbenikov; njegova bogata glasbena zgodovina pa bo letos predstavljena na prav poseben način - v letošnjem letu se predstavlja sam!

 

Prisluhnite njegovemu novemu singlu ''Stari klovn''!

 Skladba ''Stari klovn'' je prvi single iz prihajajočega dvojnega albuma ''63 Special'', ki izhaja v letu Klinčijevega jubileja. Klinči je tokrat prevzel glavno vlogo. Gre za avtobiografsko skladbo, ki pripoveduje Klinčijevo zgodbo o njegovih letih odraščanja v 60-tih in 70-tih letih prejšnjega stoletja, o dogodkih, ki so ga spremljali v njegovi zanimivi in bogati glasbeni karieri v 80-tih in 90-tih, o časih borbe za samostojno Slovenijo in vse do današnjih dni, ko Aleš Klinar praznuje svoj okrogli jubilej. Skladba brez dlake na jeziku govori tudi o življenju glasbenika, čigar glavni cilj je zabava občinstva (dokler ne pade dol), kar Klinčiju z energijo, humorjem in talentom že več kot 35 let odlično uspeva tako doma kot izven meja.

A ko se enkrat ugasnejo odrske luči in se zadnja pesem odvrti, takrat stari klovn ostane sam, sname masko in nasmeh na obrazu zbledi. Ampak življenje je kot ena velika predstava na odru naših sanj in že naslednji dan čaka starega klovna nov nastop; odrske luči ga ženejo naprej, da še živi in se bori ... do konca!

 

Nova skladba ''Stari klovn'' je še ena stopnička naprej v bogati Klinčijevi karieri. V jeseni pa lahko pričakujete stopnico ali dve! Klinči namreč izdaja novi, dvojni album ''63 Special''! Na prvem ploščku se obrača v prihodnost z 12-imi novimi skladbami prekaljenega avtorja in z mnogimi glasbeni gosti (od Anje Rupel, Nuše Derende do Trkaja). Na drugem ploščku pa se vrača v svojo preteklost – album bo vseboval 19 originalnih uspešnic, ki jih je Klinči (so)ustvaril: slišali boste tako skladbe Martina Krpana, Anje Rupel, Alenke Godec, Agropopa, Rock Partyzanov in mnogih drugih. Morda niti niste vedeli, da za nekaterimi od skladb tega albuma stoji prav Aleš Klinar!

 

Klinči konec novembra letos pripravlja tudi veliki koncert s številnimi glasbenimi prijatelji in gosti! O vseh podrobnostih vas bomo obvestili kmalu.

 

Za sedaj pa prisluhnite, kaj ima za povedati stari klovn!