Zabava

Avsenikov muzikal za vse generacije

A.M. / STA
9. 9. 2013, 08.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V ljubljanskih Križankah se je zgodila težko pričakovana premiera slovenskega muzikala Bila sva mlada oba z glasbo Ansambla bratov Avsenik.

Facebook, Mediaspeed

Letošnje leto poteka v znamenju 60-letnice glasbe bratov Avsenik

V narodno-zabavni muzikal Bila sva mlada oba je vpletenih 11 napevov iz cvetobera melodij, ki sta jih uglasbila legendarna brata Slavko in Vilko. Muzikal na odru združi več kot 20 nastopajočih. Dogajanje je umeščeno v sedemdeseta leta minulega stoletja, ko so bili Avseniki na vrhuncu svoje ustvarjalnosti. Zabavna in duhovita pripoved, ki jo peljeta mlajši in starejši par, se skozi vrsto skrivnostnih, dinamičnih in vznemirljivih prigod, ki jih dodatno začini še sedemletna hči oziroma vnukinja, razplete v optimistično romanco s srečnim koncem.

Zasedbo sestavlja skupina Gregorji, ki izvaja izvirno glasbo bratov Avsenik, in plesalci skupine Artifex, ki združujejo elemente folklornega plesa s sodobnim hip hopom. V ekipi sta tako preverjeni igralski imeni Nataša Tič Ralijan in Gojmir Lešnjak Gojckot mladi igralci Maruša Majer, Žiga Udir in Tadej Pišek. Za kostume muzikala, ki je nastal v produkciji d & b, je poskrbel Alan Hranitelj, scenograf predstave je Marko Juratovec. Predstava je bila sicer že na ogled v letnem gledališču Khislstein, trikrat pa so jo uprizorili tudi v poletnem gledališču Studenec, kjer je po besedah režiserja Jaše Jamnika v vseh pogledih naletela na izjemen odziv, tako glede glasbe kot tudi dramskega in plesnega dela.

Facebook, Mediaspeed
Slavko Avsenik