Zabava

Malo razvajanja in več pozornosti

Andreja Comino / Lady
7. 11. 2012, 12.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Veliko parov se razide, ker ne najdejo več motiva, da bi vztrajali skupaj. Po letih zveze se znajdejo v pasti monotonosti, naveličanosti in obveznosti.

##IMAGE-16314##Na srečo pa znajo nekateri dobro prebroditi težave in tudi v dolgoletnem zakonu ohraniti tisti kanec iskrivosti, ki jih drži skupaj. Kako je s tem pri njih, so nam zaupali znani slovenski pari.

Metka in Rajmond Debevec: Razvajanje je vedno dobrodošlo

Najboljši slovenski strelec in njegova žena sta letos praznovala dvajseto obletnico poroke. Zabave nista pripravila, saj jima datumi ne pomenijo veliko. »Slišati je kruto, toda recept za dober zakon je sprijaznjenost. Ženske, ki imamo uspešne moške, se moramo prilagoditi in sprijazniti z njihovo slavo in uspehom. To ne pomeni, da se podredimo, ampak da se odločimo za sodelovanje. Njegovo pot je treba vzeti za skupno pot. Konflikte sva imela, dokler se nisem sprijaznila s tem, da je on vedno na prvem mestu, saj so športniki vedno sebični ljudje. Ta sebičnost se prenaša tudi v zasebno življenje. Dokler se ne sprijazniš z njo, v zakonu ni mirnosti in skladnosti. Ko dojameš, da je profesionalni odnos do športa tudi odnos do življenja, ta sebičnost pa tudi del partnerstva, je laže. Zakon popestriva tako, da grem z Rajmondom velikokrat na tekme, da nisem preveč sama. Vsake toliko si privoščiva vikend razvajanja po slovenskih hotelih. Rada in veliko hodiva na družabne prireditve – tudi to je ščepec začimb. Človek se malo uredi in potrudi za druge, hkrati pa tudi za svojega partnerja. Vsakič so nepozabne tudi počitnice, na katerih odkrivava tuja mesta. Žal Rajmond ne pleše, kar pogrešam, tako kot to, da ne mara hoditi v kino. Zato pa me z veseljem spremlja na večerne sprehode po Stari Ljubljani, ko se usedeva in si privoščiva kozarček vina. Seveda pa ga zlahka spravim ob živce s tem, da nisem dovolj natančna pri naštevanju dejstev. Meni se ne zdi pomembno, ali se je kaj zgodilo lani ali predlani, Rajmond pa je pri tem natančen. Če nisem natančna, že vnaprej vem, da se bova sprla – a se malokrat, saj me je v vseh teh letih že zdresiral,« se smeji Metka, ki Rajmonda lahko spravi ob živce s tem, da mu začne naštevati, katera moška opravila v hiši bi moral narediti. On to vzame osebno, ona pa samo vztraja pri tem, da pokliče mojstra. »Želim, da za nekatere stvari pokliče mojstra on, da vse ne pade name,« je še razložila.

Več v tiskani Lady