Zanimivosti

Kaj se lahko zgodi, če sodelujete v resničnostnem šovu

STA / K.Š.
7. 11. 2012, 12.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

In če se ukvarjate s politiko. Britanski konservativci so suspendirali svojo poslanko, ker se je ta odločila, da bo namesto v poslanskih klopeh raje sodelovala v resničnostnem šovu v Avstraliji, kamor je tudi že odpotovala.

55-letna Nadine Dorries je odpotovala v avstralski Brisbane na priprave za sodelovanje v resničnostnem šovu z naslovom I'm a Celebrity... Get Me Out of Here! (Slavna osebnost sem... Spravite me od tod!), v katerem morajo biti tekmovalci pripravljeni na to, da bodo morali na ukaz jesti tarantele ali kengurujeve prašnike.

Nova različica oddaje se bo začela v nedeljo in bo trajala tri tedne. Britanski parlament prihodnji teden ne zaseda, bo pa z delom nadaljeval 18. novembra, tako da bo Dorriesova manjkala na nekaterih glasovanjih.

Neimenovani tiskovni predstavnik konservativcev je povedal, da se bo George Young, ki je v stranki glavni za strankarsko disciplino, nemudoma sestal s poslanko, ko se ta vrne. "Zaskrbljeni smo, ker medtem ne bo opravljala dela v parlamentu in volilnem okrožju," so še povedali v stranki.

Poslanka sama je že v preteklosti zagovarjala odločitev za sodelovanje v resničnostnem šovu. "To počnem, ker šov gleda 16 milijonov ljudi. Namesto, da se poslanci o zadevah pogovarjajo med seboj v parlamentu, sama menim, da bi morali poslanci tja, kjer so ljudje," je dejala poslanka, ki je znana po neposrednih izjavah.

Med drugim je Camerona in finančnega ministra George Osborne v preteklosti označila za "elegantna fanta, ki ne vesta cene mleka". Cameron pa se ji je moral minulo leto opravičiti, ko jo je v parlamentarni debati označil za "izredno zafrustrirano".

Že pred šestimi leti se je v resničnostnem šovu Big brother slavnih pojavil poslanec George Galloway, ki sedaj vodi lastno stranko Spoštovanje, pred tem pa so ga iz svojih vrst izključili laburisti. Med zmagovalci resničnostnega šova I'm a Celebrity pa je tudi hčerka nekdanje britanske premierke Margareth Thatcher Carol.