Zimski športi

Soči: Košir osvojil srebrno medaljo!

N.J./mv
22. 2. 2014, 12.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

V Sočiju so potekali izločilni boji deskarskega paralelnega slaloma. Žan Košir, je z odličnimi vožnjami izločal sotekmovalce, se prebil v finale in se za zlato pomeril z Vicom Wildom, ki je našega športnika žal premagal. Žan se tako domov vrača s srebrom!

Zajem zaslonske slike

Žan Košir je v paralelnem veleslalomu že osvojil bronasto medaljo. Danes pa mu je v slalomu uspelo osvojiti novo medaljo, svojo drugo in že kar osmo za Slovenijo! V osmini finala je 29-letni Tržičan najprej izločil kanadskega veterana Jaseyja Jaya Andersona, v prvi vožnji četrtfinala pa je premagal tekmeca Nevina Galmarinija in se mu maščeval za poraz v polfinalu veleslaloma. Na koncu je sicer Švicar le za 20 stotink zaostal za Slovencem. Pred drugo vožnjo četrtfinala je imel Košir sicer največjo možno prednostjo 112 stotink. V polfinalu je Košir nato izločil tekmeca Aarona Marcha in se prebil v finale, v katerem se je za zlato  pomeril z Vicom Wildom.  Slednji je slovenskega šporntika sicer porazil, a Žan je presrečen, saj se domov odpravlja s srebrno medaljo!

Drugi slovenski finalist Rok Marguč v boju za četrtfinale moral priznati premoč razpoloženemu Nemcu Patricku Busslerju, zato je izpadel v osmini finala, potem ko je v drugi vožnji zdrsnil in izgubil vse možnosti, da ulovi tekmeca.