Zimski športi

V nedeljo še zadnji posamični nastop za Faka

STA / J. P.
14. 2. 2014, 18.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Jakov Fak je trenutno edini slovenski predstavnik, ki je na startni listi za olimpijsko tekmo s skupinskim startom na 15 km, ki bo v nedeljo, 16. februarja, ob 16. uri po slovenskem času. S to tekmo bodo biatlonci sklenili posamična tekmovanja na OI v Sočiju. Klemen Bauer je druga rezerva.

STA

"Bauer bo težko prišel na tekmo, ker bi morala dva tekmovalca zboleti in odpovedati nastop," je pojasnil Uroš Velepec, glavni slovenski trener, in o možnostih Jakova Faka povedal: "Jakov Fak se mora malo sprostiti, znižali malo ego in ne sme se videti kot favorita, kot nekoga, ki je prišel sem po medaljo. Fak je v teku pokazal, da zmore, zato mora preprosto dirkati in dobro streljati, potem bo mogoče odličje dobil. Preveč je pričakoval, kot bi smel, saj je zaradi poškodb in bolezni izgubil precej treninga. Poletna testiranja so pokazala, da je bil na ravni Francoza Martin Fourcada. Zdaj je spet med najhitrejšimi tekači in prepričan sem, da bo na tekmi s skupinskim startom ostal v vodilni skupini. Bo pa moral dobro streljati in biti potrpežljiv, kar včasih njemu manjka."

Po dnevih visokih temperatur se v Sočiju in predvsem na tekmovališčih okrog Krasnaje Poljane obeta sprememba. "Jutri je napovedano, da bo še toplo, potem pa pridejo ohladitev in temperature okrog ničle, kar bo za tekmovalce in verjetno tudi za nas v spremljevalni ekipi bolj prijetno. Čaka nas dan premora, dan počitka in priložnost za pogovore. Tudi servis bo jutri prost, pa verjetno tega ne bodo izkoristili. Želeli se bodo pripraviti na morebitno toplo vreme. Danes so med žensko tekmo na 15 km organizatorji poskusili utrditi progo z drugo soljo. Bilo je veliko boljše in je bila proga bistveno trša, kot dan prej med moško tekmo. Pogoji so bili bolj enakovredni za vse. Upam, da niso preveč uničili podlage, ker bi morali odstraniti zgornji sloj in ponovno soliti, če bi bilo vroče. Ker je napovedana ohladitev pa verjetno temu ne bo tako," je še dodal Velepec.