Zimski športi

Jasnovidna vidra Harry napovedala poraz risov!

K.S.
14. 2. 2014, 11.29
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Slovenska hokejska reprezentanca se je včeraj nekaj čez poldne vpisala v zgodovino našega športa. Risi so prvič zaigrali na olimpijskih igrah, kar je za našo državo ter sploh slovensko hokejsko okolje velik podvig. Ob uvodu so se srečali z Rusi in jim svojo kožo zelo drago prodali, na koncu so s hokejsko velesilo in velikimi favoriti za zmago na igrah izgubili z 2:5.

Slovenijo jutri in pojutrišnjem čakata še dva boja v skupinskem delu. Najprej bodo palice v soboto prekrižali s Slovaki, v nedeljo pa z Američani.

Hokejski turnir se je v Sočiju začel že v sredo, ko so Švedi premagali Čehe in Švicarji Latvijce, vendar je za Slovenijo dan, ki smo ga čakali nekaj dni več kot eno leto, prišel včeraj. Četa Matjaža Kopitarja je le dočakala ognjeni krst na največjem mogočem tekmovanju na svetu, olimpijskih igrah. Mnoge generacije slovenskih hokejistov so sanjale o tem, včeraj jih je 22 te doživelo tako zase kot tudi za tiste, ki jim bodo olimpijske igre za vselej ostale sanje.

Rusija, domača reprezentanca, ki je polna zvezdnikov svetovnega kova, po turnirju v Sočiju ne bo zadovoljna z ničimer drugim kot z zlato medaljo, včeraj je prišla do prve zmage, toda Slovencev ni ponižala.

Začetek naših fantov ni bil obetaven, saj so v četrti minuti Rusi z goloma svojih največjih superzvezdnikov Aleksandra Ovečkina in Jevgenija Malkina hitro povedli z 2:0. A risi so se nato zbrali, res je, da je zbornaja komanda na tekmi zgrešila veliko sijajnih priložnosti, a s trdim delom so naši hokejisti prišli do dveh golov, ki ju je v drugi tretjini dosegel izmuzljivi Žiga Jeglič in se za večno vpisal v anale športne zgodovine kot prvi strelec Slovenije na olimpijskih igrah.

Slovenija je bila lahko zelo zadovoljna predvsem z igro v drugi tretjini, ki jo je dobila z 2:1, domačinom so se v tej veliko bolje zoperstavili kot pa v uvodnih 20 minutah. Dvakrat so risi zaostajali le za zadetek (1:2 in 2:3) in v teh trenutkih so se Rusi pošteno tresli, toda vseeno na koncu prišli do pričakovane zmage.

Še zanimivost: da bodo Kopitarjevi varovanci na premierni tekmi izgubili, je napovedala tudi jasnovidna vidra Harry. Ta je še napovedala, da bodo ruski hokejisti slavili proti Slovencem in Slovakom, a izgubili z Američani. Harry je postal jasnovidec s pomočjo plastičnih obročkov. Njegovi skrbniki mu v bazen vržejo obročke, na katerih so napisana imena ekip, ki se bodo pomerile. Nato pogledajo, kateri obroček vidra prinese iz vode, in zmagovalec bo ekipa, ki je na tem obročku zapisana. Harryju pri jasnovidnih podvigih pomaga njegova sostanovalka Ashley.