Ostali športi

Mitja Petkovšek v Cottbusu danes v boj za stopničke

STA/J.P.
16. 3. 2014, 07.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Slovenski telovadec Mitja Petkovšek je kljub številnim zdravstvenim težavam v zadnjem času z odliko opravil petkove kvalifikacije svetovnega pokala v Cottbusu ter se na bradlji z drugo oceno gladko uvrstil v finale najboljše osmerice. Kot vedno, se bo tudi danes boril za kolajne. Med današnjimi finalistkami bo nastopila tudi Saša Golob na parterju.

Mediaspeed

Izkušeni Petkovšek se je v kvalifikacijah predstavil s svojo najlažjo različico sestave na bradlji z izhodiščno vrednostjo 16,200 točke in se na koncu s 15,300, za izvedbo je prejel daleč najvišjo oceno med vsemi nastopajočimi, kar 9,100, gladko uvrstil v finale. Boljši od njega je bil le 17 let mlajši Ukrajinec Oleg Vernjajev, ki je imel kar sedem desetink točke težjo sestavo, a je prejel oceno 15,766.

Naslednja tekma svetovnega pokala bo že konec marca v Dohi, čez dober mesec, natančneje od 18. do 20. aprila, pa se bodo najboljši predstavili tudi na svetovnem pokalu v ljubljanski Hali Tivoli.

Sedemintridesetletni dvakratni svetovni in štirikratni evropski prvak na bradlji je navkljub še ne popolni pripravljenosti rutinirano izvedel lepo in natančno vajo. Za danes ima pripravljeno tudi težjo različico z izhodiščno vrednostjo 16,500 točke, a vprašanje, če se bo zanjo odločil.

Med osmerico najboljših se je na uvodni tekmi svetovnega pokala sezone v nemškem Cottbusu, kjer so kvalifikacije zaradi velikega števila prijavljenih potekale kar dva dneva, prebila tudi Golobova in se na parterju po dobrem nastopu s šesto oceno (13,433) uvrstila v finale. 

Preostali slovenski telovadci Sašo Bertoncelj, Žiga Šilc, Alen Dimic, Teja Belak in Tjaša Kysselef tokrat niso tekmovali dovolj dobro za preboj v finale, medtem ko Rok Klavora zaradi bolezni sploh ni nastopil.