Nogomet

Urugvajci Angleže poslali pred izhod s SP

STA
19. 6. 2014, 23.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Urugvajska nogometna reprezentanca je v 2. krogu svetovnega prvenstva v Braziliji (skupina D) v Sao Paulu premagali Anglijo z 2:1 (1:0).

Urugvajci so poskrbeli, da je blizu slovesa s svetovnega prvenstva še ena nogometna velesila. Pomlajena Anglija sicer v Brazilijo ni prišla z dorečenimi cilji, a vseeno sta dva poraza na prvih dveh tekmah manj od pričakovanj. Za ključnega moža na tekmi se je izkazal Luis Suarez, zvezdnik angleškega Liverpoola, ki se je po poškodbi vrnil in Joeja Harta dvakrat premagal.

Dinamično tekmo med Anglijo in Urugvajem je z lepo priložnostjo odprl Wayne Rooney v deseti minuti, ko je za malo zgrešil cilj. Pet minut pozneje je Cristian Rodriguez žogo poslal malo čez prečko. A Urugvajci so v nadaljevanju postajali vse bolj predrzni, v 39. minuti pa povedli. Edinson Cavani je lepo podal v kazenski prostor, Luis Suarez, ki je okreval in se vrnil v ekipo, pa je z glavo lepo zadel za 1:0.

V drugem polčasu je Rooney znova zagrozil v 54. minuti, ko se je z izjemno obrambo izkazal Fernando Muslera, Suarez pa je dve minuti pred tem zgrešil cilj. V nadaljevanju sta ekipi igrali bolj ali manj med obema kazenskima prostoroma, priložnosti posledično ni bilo.

V 75. minuti pa so na noge skočili navijači Anglije. Glen Johnson je podal do Rooneyja, ki je iz bližine zadel za 1:1. Tri minute pozneje je imel priložnost še Daniel Sturridge, a v 84. minuti so Urugvajci odločili tekmo, ko je Suarez v kazenskem prostoru dobil žogo in jo poslal pod prečko.

* Stadion Corinthians, gledalcev 60.000, sodniki: Carballo, Fernandez in Yuste (Špa). 
* Strelca: 1:0 Suarez (39.), 1:1 Rooney (75.), 2:1 Suarez (84.). 
* Urugvaj: Muslera, Caceres, Gimenez, Godin, A. Pereira, Gonzalez (od 79. Fucile), Arevalo Rios, C. Rodriguez, Lodeiro (od 67. Stuani), Suarez (od 88. Coates), Cavani. 
* Anglija: Hart, Johnson, Cahill, Jagielka, Baines, Gerrard, Henderson (od 87. Lambert), Sterling (od 64. Barkley), Rooney, Welbeck (od 71. Lallana), Sturridge. 
* Rumena kartona: Godin; Gerrard. 
* Rdeči karton: /.