Šport

Martin Kaymer zmagovalec US Opna

M.J.
16. 6. 2014, 07.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Nemški golfist Martin Kaymer je nadvse prepričljivo prišel do svojega drugega naslova na turnirjih 'major'. Na odprtem prvenstvu ZDA je vodil od štarta do cilja in najbližjega zasledovalca prehitel za osem udarcev.

Reuters

Devetindvajsetletni Kaymer, ki je leta 2010 osvojil prvenstvo PGA, je šele prvi Evropejec izven Velike Britanije, ki je osvojil US Open, hkrati pa tretji ob Tigerju Woodsu in Roryju McIlroyju, ki je bil v vodstvu štiri dni. Uvodni dve rundi je odigral 65, tako da je po polovici tekmovanja držal rekord na US Opnih, v soboto in nedeljo pa je s preudarno igro zadržal naskok. Zadnjih 18 lukenj je odigral udarec pod parom in tako z rezultatom -9 suvereno prehitel Američana Erika Comptona in Rickieja Fowlerja, ki sta zasedla drugo mesto.

"Igral sem hrabro. Nisem delal večjih napak, kar je ključno na tako zahtevnem igrišču. Zelo sem vesel tega uspeha, saj so me prijatelji zadnja leta zbadali, da nisem sposoben osvojiti več kot enega majorja," je dejal Kaymer.

Zanimivo, da je Nemec letos dvakrat zmagal v ZDA. Na Players Championshipu, ki v svetu golfa velja za peti 'major' sezone, je pokal dvignil na dan, ko slavimo vse mame sveta, tokrat pa je bil najboljši na dan očetov.

Z zmago si je Nemec priigral ček v višini 1,62 milijona dolarjev.

Sezona golfa ima štiri vrhunce, letos z Ryderjevim pokalom septembra še petega. Prvi 'major' v Augusti je osvojil Američan Bubba Watson, naslednji veliki turnir pa je odprto prvenstvo Velike Britanije, ki se bo začelo 17. julija.