Šport

Žan Košir: 'Samo še ta.'

Barbara Kavčič/M.J.
20. 2. 2014, 15.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Slovenska olimpijska odprava v Sočiju je včeraj postala bogatejša še za eno odličje. Sedmo kolajno je priboril deskar Žan Košir, ki je bil v paralelnem veleslalomu tretji.

Zajem zaslonske slike

Zmaga v moški konkurenci je šla v roke v Združenih državah rojenega Rusa Vica Wilda, ki je do zlate kolajne prišel skoraj brez napake. Slednjo je storil le v prvi finalni vožnji, v kateri je zaostal pol sekunde za Švicarjem Nevinom Galmarinijem. A v drugi vožnji velikega finala je znova pokazal izvrsten nastop, malce pred tem pa je za še večje družinsko veselje poskrbela Rusinja Alena Zavarzina, sicer poročena z Wildom, ki je bila bronasta. Bolj nas je seveda zanimal mali finale, v katerega se je od treh Slovencev uvrstil Košir.

Ta je v prvi vožnji po zaslugi napake Nemca Patricka Busslerja v spodnjem delu prišel do zajetne prednosti sedmih desetink sekunde, v drugi pa je obdržal zbranost in prišel do olimpijskega odličja. »Zelo sem zadovoljen! To je kolajna, ki mi je v zbirki nekako še manjkala,« je dejal Žan. Rok Marguč in Rok Flander sta obstala v četrtfinalu. Marguč, na koncu peti, je v četrtfinalu za devet stotnik sekunde zaostal za Švicarjem Nevinom Galmarinijem, Flander, na koncu šesti, pa je v četrtfinalu za štiri desetinke sekunde zaostal za Busslerjem. Izidor Šušteršič je izpadel v kvalifikacijah z 21. časom, med dekleti je bila Gloria Kotnik 24.