Zvezde

Obračuni na POP TV, Planet Tv in TV Slovenija

Sonja Javornik / Lady
27. 1. 2015, 12.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Vse tako kaže, da bo letošnja pomlad na slovenskih televizijah zelo vroča. Zaposleni na Televiziji Slovenija bodo morali po večletnem ukvarjanju s samimi seboj zdaj presedlati na konkretnejše delo, kajti novopečena šefinja Ljerka Bizilj pričakuje rezultate. Na Pop TV imajo težave, kakršnih do zdaj niso bili vajeni. Otepajo se s finančnimi zagatami, primanjkuje pa jim tudi voditeljev za vse oddaje, ki jih napovedujejo. Stanje na Planet TV pa še najbolj spominja na komedijo Moji, tvoji, najini, le da vpletenim to ni niti najmanj smešno.

Arhiv Lady

Težave na Planet TV

V tem trenutku vlada največja zmeda na najmlajši od slovenskih televizij, Planet TV. Ko je televizija začela oddajati program, so nekateri poznavalci televizije govorili, da se ne mislijo grebsti za delo, češ da se bo prva garnitura zagotovo zamenjala. In se je res. Ko je na položaj direktorja informativnega programa prišel Bojan Traven, ki je s seboj pripeljal kar nekaj svojih ljudi, med drugim tudi Uroša Slaka, so morali oditi voditelji oddaje Danes. Poslovil se je tudi programski direktor Igor Gajič, dotedanji odgovorni urednik Rajko Gerič pa se je moral sprijazniti z vlogo terenskega novinarja.

Kadrovske zadeve so se še bolj zapletle, potem ko je na televizijo prišel Tomaž Perovič. »To je seveda samo znamenje, da je na Pop TV res zelo slabo,« so nam potrdili dobro obveščeni viri. Vsekakor pa je poteza direktorja Planet TV Marijana Jurenca, da ponudi službo svojemu soborcu iz časov blaginje na Pro Plusu, zelo odmevala. Kajti predvsem Bojan Traven in njegovi kolegi so domnevno odšli s Pop TV prav zaradi konfliktov z odgovornim urednikom informativnega programa Tomažem Perovičem. Zato ni prav nič presenetljivo, da zdaj že iščejo pot drugam.

Reševanje Uroša Slaka

Uroš Slak je bil prvi, ki je na Planet TV naznanil, da odhaja. Vrača se na Pop TV, kjer naj bi v prihodnje sodeloval pri večerni informativni oddaji. Najzanimivejše pri vsem tem pa je, da je Uroš privolil v veliko nižji honorar, kot ga je bil vajen v preteklih letih, saj so časi, ko so se televizije zanj skoraj teple, očitno minili. Nekoč je bil v uspešnem duetu Slak-Traven Uroš tisti, zaradi katerega so dvigovali ponudbe za prestope, zdaj pa je Bojan bolj zaželen, čeprav mu očitajo, da od podrejenih zahteva preveč.

Bojan Traven spet z Ljerko Bizilj

»Z Bojanom Travnom se pogovarjamo o možnem sodelovanju na področju razvoja TV-programov,« se glasi odgovor Ljerke Bizilj, direktorice TV Slovenija. Ljerka se je resno lotila reorganizacije na nacionalni televiziji. Okoli sebe je zbrala izkušeno ekipo, v kateri se bo verjetno kmalu znašel tudi Bojan, ki naj bi po novem skrbel za to, da bodo tudi v informativni program na TVS prišle sodobne smernice v televizijskih prispevkih.

Arhiv Svet24

Tomaž Perovič stavi na svetlolaske

Tomaž Perovič ima sloves velikega maga, ki je kljub skeptikom v času, ko je bila javna televizija še hudo cenjena, na komercialni televiziji ustvaril informativni program z rekordno gledanostjo. Danes pa je očitno velik poraženec televizijskega dogajanja. Potem ko je zapustil Pop TV, kjer je zadnja leta užival v sadovih svojega dela, bo moral zdaj hitro dvigniti gledanost informativne oddaje Danes, sicer bodo grški lastniki televizije še bolj nezadovoljni. Tomaž je sicer hotel na Planet TV pripeljati nekaj svojih ljudi, a mu ni uspelo. Po informacijah s televizije sta ga zavrnili vsaj dve kolegici – Alenka Arko in Darja Zgonc –, menda pa tudi dva gospoda.

Razvedelo se je tudi, da si Perovič na Planet TV baje želi več svetlolasih novinark, kar je vsekakor dobra informacija za voditeljico Jerco Zajc Šušteršič, ki se počasi vrača s porodniškega dopusta in naj bi zamenjala Uroša Slaka. Po njegovih navodilih pa naj bi se dekleta oblačila v pisane obleke in rdeče šale, saj je menda to gledalcem bolj všeč.

Pop TV brez voditeljev

V hudi zadregi sta tudi Pop TV in Kanal A. Če odmislimo finančne težave, v katerih sta se znašli, jih še bolj tare pomanjkanje dobrih voditeljev. Po velikih odpuščanjih na začetku lanskega leta jim je zdaj nenadoma zmanjkalo voditeljev! Boštjan Romih bo sicer vodil oddajo o porokah, za kopico drugih oddaj pa so zdaj pripravili številne avdicije. Vodenje oddaje Big Brother so sicer ponudili Nini Osenar, vendar se je raje odločila za Televizijo Slovenija, Lili Žagar pa so izgubili, ker se je odločila za prestop na Planet TV.

Mediaspeed

Razvedrilo bo

Poleg kopice oddaj, ki nas čakajo na komercialnih televizijah (izbor voditeljev je seveda tako rekoč nepomemben), bo očitno spet treba resneje jemati program na nacionalni televiziji. Nina Osenar se je prijateljem menda že pohvalila, da je ne samo izjemno navdušena nad odnosom, ki ga imata do nje šefa Mario Galunič in Ljerka Bizilj, temveč tudi nad resnostjo, s katero so se lotili projekta. V paru z Borisom Kobalom bo namreč vodila novo oddajo, ki bo nadomestila sobotno večerno oddajo Moja Slovenija. Nedeljske popoldneve naj bi menda prevzel Tadej Toš.

Se Miša Molk vrača na male zaslone?

Nekateri mediji so sicer pisali, da naj bi se televizijska legenda Miša Molk upokojila, vendar to ne drži. Iz vodstva RTV Slovenija so nam sporočili, da naj bi v skladu s poslovnim načrtom v tem letu po doslej znanih podatkih upokojili 35 zaposlenih, ampak med njimi zagotovo ne bo Miše Molk, saj ji do upokojitve manjka še nekaj let. Čeprav je Mario njen koncept nove oddaje zavrnil, to še ne pomeni, da je ne bomo kmalu spet gledali na televiziji. Direktorica Ljerka Bizilj nam je namreč povedala: »Miša Molk bi lahko vodila pogovorno oddajo zunaj razvedrilnega programa. In prepričana sem, da se bomo o tem zelo hitro dogovorili.«