Zvezde

Saša Lendero - Na svoji poroki bom plesala

K.S.
7. 11. 2014, 14.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Med znanimi Slovenci je kar nekaj takšnih, ki s svojim partnerjem živijo na koruzi. Dolgotrajne ljubezenske zveze niso nikoli kronali s poroko, večinoma zato, ker ne čutijo potrebe po papirju, s katerim bi se zavezali večni zvestobi. Ljubezen raje nosijo v srcu kot na prstancu in se požvižgajo na komentarje iz okolja. Saša Lendero in Miha Hercog sta nam podrobneje razložila, kdaj, če sploh kdaj, si bosta nadela zakonski jarem.

Mediaspeed

Pevka in voditeljica oddaje Kmetija: Nov začetek pravi, da je poroka tema, ki sem ter tja pokuka na površje v njihovih družinskih pogovorih. A Saša Lendero in Miha Hercog sta si uredila življenje tudi brez poročnega potrdila in poudarjata, da zato nista prav nič prikrajšana. »Kot deklica sem poslušala klišeje o nevesti v razkošni beli obleki in laseh do tal. Zamišljala sem si podobo o Zlatolaski, in čeprav sem spoznala svojega princa, me ta ni odpeljal na belem konju do oltarja. (smeh) V življenju nekatere stvari dobijo prednost pred drugimi in na srečo tudi brez poroke zelo polno živiva in se imava lepo,« pripoveduje, ko jo zmotimo med vožnjo v Prekmurje na snemanje novega dela resničnostnega šova, kamor jo je odpeljal prav njen dragi. Tako smo lahko od obeh iz prve roke izvedeli, kdaj bomo zaslišali poročne zvonove.

Mediaspeed

»V vseh teh letih, odkar sva skupaj, se imava še vedno neizmerno rada in hudo nama je, če se morava zaradi dela za nekaj dni raziti. Tudi o poroki je kdaj pa kdaj govor, in obljubila sva si, da bova, če bova imela poročno slavje, takšna ženin in nevesta, ki si bosta vzela čas za zabavo. Preveč mladoporočencev si naloži pretirano veliko obveznosti in poroka je zanju navsezadnje stres, ne pa nekaj lepega. Jaz že ne mislim biti nevesta v poštirkani obleki, da bom vsa prelestna le za goste in fotografa. Če oziroma ko se bova poročila, bom na svoji zabavi plesala in z možem uživala v poročnih radostih,« nam je dolgoročne načrte razkrila Saša. Pojasnila je še, da ji njeni starši ne očitajo, ker se še ni poročila, jo pa bolj spodbujajo k temu, da bi jih osrečila še s kakšnim vnukom ali vnukinjo.

Mediaspeed

»Kdo ve, morda jima pa izpolniva tudi to željo,« se pevka hudomušno zasmeji v telefonsko slušalko. Na vprašanje, ali ne pogrešata poroke, se iz ozadja zasliši Mihov glas. »Česa ne pogrešava?« vpraša svojo drago, ta pa mu odvrne, poroke. On pa povsem spontano izstreli: »Kje pa imava čas še za to!« in oba se kot dva najstniška zaljubljenca zahihitata. »Če bi se bilo nujno poročiti, potem mi moj Pajki tako ali tako ne bi pobegnil,« še pravi Saša in se pohvali, da ima takšnega partnerja, ki jo zasipava z ljubeznijo.