Vreme

Kje je zapadlo največ snega?

G.G.
22. 11. 2015, 11.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Včeraj je zapadel prvi sneg letošnje »zimske sezone«. Na višje ležečih predelih je zapadlo čez 20 centimetrov snega.

pr
Zasneženi kraji nad Idrijo

Kje je zapadlo največ snega? Po podatkih Agencije RS za okolje je pošteno nasulu snega na Idrijskem in Kočevskem. Na Vojskem, ki leži na 1000 metrih nadmorske višine, so izmerili 42, na Voglu 30, na Katarini nad Ljubljano pa 20 centimetrov snega.

V nižinah se lahko z največ snega pohvalijo v Kočevju (16 centimetrov), v Novem mestu je zapadlo 13, v Črnomlju pa 12 centimetrov.

Zaradi snežnih razmer je cesta čez prelaz Vršič prevozna samo za osebna vozila z verigami, na mejnem prehodu Babno Polje je prepovedan promet za tovorna vozila nad sedem ton in pol zaradi slabih vremenskih razmer na hrvaški strani, na cesti Ajdovščina-Col-Črni Vrh-Godovič pa je prepovedan promet za priklopnike in polpriklopnike.

Kako bo v prihodnjih dneh?

Padavine bodo danes ponehale, jutri bo sprva delno jasno, ponekod po nižinah pa bo megla ali nizka oblačnost. Čez dan se bo od zahoda pooblačilo. Proti večeru se bodo od juga prehodno pojavljale manjše padavine, v notranjosti Slovenije predvsem kot rahel sneg. Najnižje jutranje temperature bodo od - 7 do - 2, v severozahodnih krajih do – 10.

V torek bo sprva bolj oblačno, čez dan se bo jasnilo. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja, ki bo popoldne slabela. V sredo bo več jasnine, zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah megla. Popoldne se bo od zahoda oblačnost postopno povečala.