Vreme

Zmerno do pretežno oblačno bo

STA/J.P.
9. 12. 2014, 09.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Danes bo sprva zmerno do pretežno oblačno, v vzhodni Sloveniji lahko pade kakšna kaplja dežja. Čez dan se bo delno zjasnilo. Na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja, ki bo popoldne slabela. Drugod bo pihal severovzhodni veter, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Arhiv Svet24

Jutri bo pretežno jasno. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do 0, v alpskih dolinah do -8, v Vipavski dolini in ob morju okoli 2, najvišje dnevne od 0 do 4, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: V sosednjih pokrajinah bo danes delno jasno, sprva ponekod še pretežno oblačno. Ob severnem Jadranu bo pihala zmerna, pod Velebitom močna burja. Jutri bo pretežno jasno, burja bo slabela.

Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 5, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.

Vremenska slika: Nad Alpami se krepi območje visokega zračnega tlaka. V višinah priteka nad naše kraje postopno bolj suh zrak.

Obeti: V četrtek bo na Primorskem precej jasno. Drugod bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Zvečer lahko v severovzhodni Sloveniji pade kakšna kaplja dežja. Zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah megla. V petek bo sončno, po meglenem jutru bo čez dan zapihal jugozahodni veter. Proti večeru se bo v zahodnih krajih pooblačilo.

Opozorilo: V torek dopoldne bodo predvsem v Vipavski dolini sunki burje presegli 100 kilometrov na uro.

Napoved vpliva vremena na počutje: V prvi polovici dneva bodo občutljivi ljudje še imeli z vremenom povezane težave, ki bodo v torek popoldne postopoma oslabele in ponehale. Priporočajo večjo previdnost.